x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inca 50 de milioane de euro de la UE

Inca 50 de milioane de euro de la UE

16 Iun 2004   •   00:00

Romania a incheiat ieri negocierile cu Uniunea Europeana la o parte din Capitolul 31 - Diverse.

IRINA CRISTEA

Delegatia romana prezenta la Luxemburg, unde au avut loc discutiile, a stabilit impreuna cu oficialii europeni termenii in care Romania va participa la Fondul European de Dezvoltare, Fondul Carbunelui si Otelului, la Banca Centrala Europeana si Banca Europeana de Investitii. Practic, in capitolul 31 se transfera teme de natura financiara care nu se regasesc in restul capitolelor ce includ prevederi banesti.

Astfel, discutiile de azi au permis acordarea de catre ministrii UE a girului pentru incheierea negocierilor la Agricultura si Prevederi financiare si bugetare, capitole inchise la data de 4 iunie.

"Discutarea aspectelor legate de participarea Romaniei la alte institutii europene, cum sunt Banca Central Europeana si cea de Investitii, reprezinta un semnal clar ca Romania a intrat in faza finala a negocierilor de aderare la Uniunea Europeana", a declarat negociatorul-sef al Romaniei, Vasile Puscas, In acelasi timp, termenii stabiliti azi vor face sa avanseze si un alt capitol foarte dificil ramas de incheiat, si anume cel cu numarul 24 - Justitie si Afaceri Interne (JAI).

Inca 50 de milioane de euro

Romania a mai obtinut azi peste 50 de milioane de euro, pe care ii va primi in primul an dupa aderare pentru a-si face institutiile compatibile cu cele ale Uniunii.

Dupa cum s-a procedat si in negocierile cu celelalte state, Capitolul 31 va fi finalizat ultimul.

×
Subiecte în articol: observator