x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incalzire la ONU pentru Casa Alba

Incalzire la ONU pentru Casa Alba

21 Iul 2004   •   00:00

Marti a fost ziua Romaniei la ONU. Agenda forumului mondial a fost ocupata aproape in totalitate de activitatile premierului Romaniei sau de manifestari culturale ale tarii noastre.

DAN CONSTANTIN

Deoarece presedintia Consiliului de Securitate este detinuta in luna iulie de Romania, Adrian Nastase a fructificat sansa de a aduce in prim plan cateva din temele diplomatiei de la Bucuresti. Momentul de varf al presedintiei romane a CS l-a constituit dezbaterea privind cooperarea ONU - organizatii regionale in procese de stabilizare. Dezbaterea a fost deschisa de Adrian Nastase in prezenta secretarului general al ONU, Kofi Annan. Au participat reprezentanti ai Uniunii Europene, OSCE, Ligii Arabe, Uniunii Africane, cat si personalitati de marca ale diplomatiei internationale.

In aceeasi zi, premierul roman a avut si o intalnire bilaterala cu Kofi Annan.

Seara, la sediul ONU, a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie documentara "Romania vazuta de sus" si concertul corului de copii "Alegretto".

In New York, masurile de securitate par sa se fi inasprit, judecand dupa prezenta masiva a patrulelor de politie pe strazi, cu mult mai numeroase luni fata de ziua anterioara.

La fel, si in sediul ONU accesul se face foarte strict, presa avand zone limitate de acces, aparatura foto trecand prin verificari minutioase.

Pentru miercuri programul se anunta infernal la Washington. Departamentul de Stat, Pentagon, Capitoliu, Casa Alba, Fondul Monetar International sunt locurile unde Adrian Nastase va fi primit. Momentul conferintei de presa din Biroul Oval va fi transmis in direct de CNN si alte doua posturi la ora 14:55 (21:55 ora Bucurestiului).

Programul de miercuri se va incheia cu receptia prilejuita de inaugurarea Biroului de la Washington al Societatii Romane de Radiodifuziune. Voci cunoscute - Dragos Seuleanu, Doina Saiciuc si Horia Puscasu vor fi gazde. Apoi, delegatia va pleca spre tara, urmand sa se faca o escala tehnica in Islanda. Dupa sosire vor fi si comentariile noastre mai largi.

×
Subiecte în articol: observator