x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de pădure în Munţii Pietrosul Rodnei. 400 de oameni se luptă cu focul

Incendiu de pădure în Munţii Pietrosul Rodnei. 400 de oameni se luptă cu focul

11 Aug 2013   •   11:17
Incendiu de pădure în Munţii Pietrosul Rodnei. 400 de oameni se luptă cu focul

Pompierii militari au reluat, duminică, operaţiunile de stingere a focului izbucnit în urmă cu şase zile pe versantul Toroioaga (1.500 metri altitudine) din Munţii Pietrosul Rodnei.  Din primele estimări ale autorităţilor, focul a distrus peste 200 de hectare de pădure, în mare parte răşinoase.

Duminică dimineaţă, potrivit dispeceratului ISU Maramureş, au urcat din nou pe munte aproape 400 de persoane dintre 200 de pompieri din judeţele Maramureş, Suceava, Bistriţa Năsăud, Satu Mare şi Cluj, sprijiniţi de circa 100 de jandarmi şi 100 de pădurari şi localnici. Precipitaţiile sub formă de ploaie din noaptea de sâmbătă spre duminică au localizat o parte a incendiului. Echipele de intervenţie vor lucra la stingerea focarelor existente. Intervenţia este dificilă din cauza faptului că ard până şi rădăcinile copacilor.

Intervenţia pompierilor şi a echipelor de voluntari este sprijinită de două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Începând de sâmbătă, întreaga misiune a fost preluată sub comanda şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ion Burlui.

×
Subiecte în articol: incendiu pădure pietrosul rodnei