x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de vegetaţie în Rezervaţia Naturală Insula Mică a Brăilei

Incendiu de vegetaţie în Rezervaţia Naturală Insula Mică a Brăilei

04 Mar 2019   •   20:47
Incendiu de vegetaţie în Rezervaţia Naturală Insula Mică a Brăilei

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit luni seară în Rezervaţia Naturală Insula Mică a Brăilei, iar intervenţia la faţa locului este una dificilă, având în vedere zona greu accesibilă, autospecialele şi utilajele ISU fiind traversate cu bacurile până în Insulă, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian. 

Pentru recunoaşterea din aer, în zonă a fost deplasat un elicopter al Inspectoratului general de Aviaţie din cadrul MAI, care survolează zona afectată.

ISU Brăila a trimis în zonă o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi trei motopompe, iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brăila intervine cu un tractor cu cisternă. 

De asemenea la acţiune participă pădurari şi rangeri de la Rezervaţia Insula Mică a Brăilei.

Din primele informaţii, ar fi vorba despre 10 hectare de vegetaţie uscată.

Insula Mică a Brăilei, considerată o a doua deltă a Dunării, este declarată rezervaţie naturală şi cuprinde 52 de lacuri interioare cu şapte insule şi ostroave mari, ce însumează o suprafaţă de 152 kilometri pătraţi, întinzându-se de la Brăila până la podul peste Dunăre, de la Giurgeni - Vadul Oii. Nu există puncte amenajate de acces în parc, singurul mod de a ajunge aici fiind traversarea apei cu ajutorul ambarcaţiunilor mici, având puncte de plecare localităţile din jurul Bălţii Mici a Brăilei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Braila insula mica incendiu vegetatie