x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu la Palatul Parlamentului

Incendiu la Palatul Parlamentului

11 Dec 2008   •   00:00

Un incendiu a izbucnit la Palatul Parlamentului, la bucătăria institutiei, în zona camerei Deputaţilor, la nivelul 1.



Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, a declarat, joi, că un cablu electric de la restaurantul din Palatul Parlamentului s-a supraîncălzit şi s-a aprins, fiind chemaţi pompierii.

El a precizat că nu au fost înregistrate pagube, fiind mai greu de suportat doar mirosul de fum degajat în urma incidentului.

Titu Gheorghiof a precizat că focul izbucnit la restaurantul Parlamentului nu a făcut victime şi nici pagube materiale, arătând că nu a existat nici posibilitatea unei explozii.

"A fost o flacără care se propaga şi mirosul de cauciuc de la cablul electric", a spus Gheorghiof.

El a adăugat că pentru stingerea incendiului au venit mai multe maşini de pompieri, deoarece este vorba despre Palatul Parlamentului, dar că a fost importantă intervenţia promptă a bucătarului şef care se mai afla la restaurant.

Incidentul s-a petrecut la parterul clădirii, unde se află un restaurant, cu puţin înainte de ora 17.00. Fumul s-a simţit atât în afara clădirii, cât şi la unele etaje din Palatul Parlamentului.

Cinci maşini cu apă si spumă, două autoscări şi o ambulanţă SMURD au ajuns, în jurul orei 17.00, la Palatul Parlamentului, după ce o persoană a anunţat prin serviciul unic de urgenţă 112 că iese fum din clădire, a precizat, pentru MEDIAFAX, ISU Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, pompierii au constatat că ardea grăsimea de pe o hotă din bucătărie, focul fiind stins cu un extinctor de pompierii unităţii situate în Palatul Parlamentului.
Mediafax

×