x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu puternic în Popești Leordeni. A fost emis un mesaj RoAlert

Incendiu puternic în Popești Leordeni. A fost emis un mesaj RoAlert

05 Dec 2021   •   07:12
Incendiu puternic în Popești Leordeni. A fost emis un mesaj RoAlert
Sursa foto: ISU București-Ilfov

UPDATE 3

Garda de Mediu a anunțat că nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice în urma incendiului de duminică dimineața din Popești-Leordeni.

Potrivit Gărzii de Mediu, în incendiul de duminică dimineața de la un depozit de colectare a materialelor reciclabile din localitatea Popești - Leordeni, județul Ilfov, au ars, din primele constatări, circa 7000-8000 de metri cubi de deșeuri electrice și electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită.

Întrucât incendiul este încă în desfășurare, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov vor continua să monitorizeze situația din teren până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislației de mediu, respectiv a prevederilor din autorizația de mediu.

„Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanțele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Nu au fost sesizate substanțe toxice industriale (STL, ŞTI). CO, CO2, depășiri mari”, a transmis Garda de Mediu.

UPDATE 2

Incendiul izbucnit duminică dimineața în curtea unei firme din Popești-Leordeni a fost localizat, a informat ISU Bucuești-Ilfov.

„Incendiul este localizat. Se redimensionează dispozitivul, rămân 12 autospeciale de stingere la caz”, au transmis pompierii. Incendiul a avut loc în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere din localitatea Popești-Leordeni.

La fața locului au fost trimise peste 20 de autospeciale.

Potrivit pompierilor, flăcările au avut o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și a existat pericol de extindere.

Suprafața afectată a fost de peste 3.000 de metri pătrați. Conform pompierilor, nu sunt persoane rănite.

Autoritățile au emis duminică și un mesaj Ro-Alert, prin care populația este sfătuită să ocolească zona. „Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoproecție”, se arată în mesaj.

UPDATE 1

La fața locului acționează 20 de autospeciale de stingere, iar alte 4 se deplasează spre locul incendiului.

Suprafața afectată este de peste 3.000 de metri pătrați. Conform pompierilor, nu sunt persoane rănite.

Intervenția este îngreunată din cauza faptului că în zonă nu sunt surse de alimentare cu apă. „Se alimentează de la 2 km distanță”, susțin pompierii.

Stire initiala

În această dimineață un incendiu de proporții are loc în comuna Popești Leordeni. Incendiul a cuprins un depozit de materiale reciclabile (frigidere etc.) situat în zona Șoseaua de Centură la intersecția cu Șoseaua Olteniței. Nu sunt persoane rănite. Autoritățile spun că sunt deja la fața locului 15 autospeciale de stingere ale pompierilor. Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și au afectat inclusiv halele de depozitare. Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăți. Flăcările au cuprins o suprafață de 3.000 de metri pătrați, potrivit purtătorului de cuvânt ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere etc.) depozitate în curtea unui operator economic din zona Șoseaua de Centură. Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și au afectat inclusiv halele de depozitare.

Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăți. Sunt alertate în total 15 autospeciale de stingere.

Nu sunt persoane rănite”, anunță ISU București-Ilfov.

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert, prin care populația este sfătuită să ocolească zona. „Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesaj.

×
Subiecte în articol: incendiu