x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu puternic la o fabrică de cherestea din Bistriţa-Năsăud. Autorităţile se tem că focul va cuprinde şi o biserică din apropiere

Incendiu puternic la o fabrică de cherestea din Bistriţa-Năsăud. Autorităţile se tem că focul va cuprinde şi o biserică din apropiere

31 Iul 2013   •   23:26
Incendiu puternic la o fabrică de cherestea din Bistriţa-Năsăud. Autorităţile se tem că focul va cuprinde şi o biserică din apropiere
Sursa foto: INTACT IMAGES/Cornel Putan

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seară, la o fabrică de cherestea din comuna Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud, cel mai probabil de la un uscător pentru rumeguş care s-a supraîncălzit, focul extinzându-se la acoperiş şi la o hală, informează mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Ioan Budurlean, a declarat că pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea incendiului în jurul orei 21.00.

"Am fost informaţi că s-a aprins o anumită cantitate de rumeguş la fabrica de la Ilva Mică. Focul s-a extins apoi la acoperiş. Am trimis acolo trei autospeciale de la ISU Bistriţa şi una de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Feldru", a spus el.

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, a declarat că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un uscător pentru rumeguş care s-a supraîncălzit.

"Aşa am aflat că incendiul a izbucnit de la un uscător pentru rumeguş care s-a supraîncălzit. Apoi focul s-a extins la acoperiş. Intervenim cu mai multe echipaje şi cu localnici. Fabrica e lângă o biserică şi ne temem să nu se extindă focul", a declarat Aurel Horea.

Potrivit primarului Aurel Horea, incendiul a izbucnit în zona în care a funcţionat vechea fabrică de cherestea de la Ilva Mică care a fost construită în anii '50 şi a funcţionat până în 1997, după care compania care o administra a intrat în faliment. Fabrica a fost preluată însă de SC Frasinul SRL Anieş, o companie de prelucrarea lemnului, care a investit în retehnologizare, inclusiv într-o hală de producţie pentru lemn de fag. De altfel, Frasinul SRL are câte o fabrică de cherestea la Năsăud, Anieş şi Ilva Mică.

SC Frasinul SRL este deţinută de omul de afaceri Traian Larionesi din Sîngeorz-Băi şi are 218 angajaţi. 

×
Subiecte în articol: incendiu