x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul devastator din Deltă, provocat de o ţigară

Incendiul devastator din Deltă, provocat de o ţigară

de Mediafax    |    22 Aug 2011   •   11:43
Incendiul devastator din Deltă, provocat de o ţigară

Specialistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au stabilit ca incendiul din Vadu, in urma caruia au ars peste 300 de hectare de stuf si vegetatie uscata din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a fost provocat de o tigara aprinsa aruncata la intamplare.

Citeste si: Incendiu devastator in Delta: 300 de hectare mistuite si sute de pasari moarte

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, focul izbucnit in zona Vadu, aflata in cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a pornit de la o tigara aruncata in zona de vegetatie, iar apoi incendiul s-a extins cu repeziciune din cauza vantului puternic.

De asemenea, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a inceput o evaluare la fata locului pentru a stabili dimensiunea reala a pierderilor ecologice rezultate in urma incendiului.

Conform primelor estimari, cele mai afectate ar fi fost reptilele, serpii, broastele si insectele, care nu s-au putut putut retrage la timp din cauza flacarilor si mai putin pasarile din zona care erau pregatite pentru migratie si au putut sa-si ia zborul.

Focul in zona Vadu a izbucnit, sambata, in jurul orei 15.00, iar la fata locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul ISU Dobrogea.

Interventia pompierilor a fost ingreunata atat din cauza vantului puternic, care si-a schimbat de mai multe ori directia de la izbucnirea focului, cat si de faptul ca terenul in zona este accidentat si mlastinos.

Interventia s-a incheiat dupa mai bine de 24 de ore, iar in incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetatie.

Valoarea pagubelor produse nu a fost, deocamdata, estimata.

×
Subiecte în articol: delta dunării incendiu vadu tigara