x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe evaluarea naţională a elevilor de clasa a II-a

Începe evaluarea naţională a elevilor de clasa a II-a

02 Iun 2014   •   08:16
Începe evaluarea naţională a elevilor de clasa a II-a

Aproximativ 203.000 de elevi de clasa a II-a vor susţine luni evaluarea naţională la limba română.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, marţi elevii de clasa a II-a aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă, iar miercuri, 3 iunie, este programată evaluarea la matematică.

Următoarele evaluări, cele pentru clasa a VI-a, vor avea loc în 5-6 iunie.

Potrivit MEN, un raport de tip PISA cu evaluări pe fiecare competenţă pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a va fi realizat la nivel naţional.

Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii concludente despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit, a anunţat Ministerul Educaţiei.

La nivel naţional, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate în vederea remedierii deficienţelor.

MEN susţine că evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale, ele introducând, de fapt, un sistem de pregătire a elevilor, obişnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial.

×