x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe procesul lui Şerban Huidu. Rudele victimelor accidentului cer daune de 800.000 de euro

Începe procesul lui Şerban Huidu. Rudele victimelor accidentului cer daune de 800.000 de euro

30 Oct 2012   •   15:03
Începe procesul lui Şerban Huidu. Rudele victimelor accidentului cer daune de 800.000 de euro
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Astăzi începe procesul civil în cazul accidentului produs de Şerban Huidu pe DN!. Fostul prezentator TV află câţi bani le va da rudelor celor pe care i-a ucis în accidentul rutier. Urmaşii celor morţi în accidentul produs în luna octombrie 2011 de Şerban Huidu au cerut despăgubiri de 800 de mii de euro. Pretenţiile au fost formulate în vară, iar Huidu a spus că este pregătit să plătească.

Procesul în cazul lui Şerban Huidu pentru daunele materiale solicitate de urmaşii celor trei morţi în urma accidentului produs de realizatorul TV în luna octombrie 2011 la Timişul de Sus, începe astăzi, la Judecătoria Braşov.

Soţia şi fiul uneia dintre victime, Ştefan Balog, au cerut câte 200.000 de euro fiecare, iar fiica unei alte victime a accidentului Magda Drăghici, a solicitat daune morale şi materiale în valoare de 400.000 de euro. Suma totală pe care o solicită urmaşii celor decedaţi în accident este de 800.000 de euro.

Pentru prima parte a procesului, cea penală, Judecătoria Braşov s-a pronunţat la sfârşitul lunii iunie 2012, când magistraţii l-au condamnat pe Şerban Huidu la doi ani şi jumătate cu suspendare pentru ucidere din culpă. Rudele celor decedaţi au făcut recurs la sentinţa dată, considerând-o una 'ruşinoasă', iar magistraţii Curţii de Apel se vor pronunţa în 31 ianuarie 2013.

În ceea ce priveşte despăgubirile morale şi materiale, instanţa a hotărât ca acest dosar să se judece separat de latura penală a cauzei stabilind şedinţa de judecată pentru marţi.

Accidentul a fost produs de Şerban Huidu în ziua de 16 octombrie 2011, lângă Timişul de Sus, într-o zonă cu multe curbe periculoase, în condiţiile în care maşina condusă de realizatorul TV, care circula dinspre Predeal spre Braşov, a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar de la Braşov spre Predeal.

Două din cele trei persoane aflate în autoturism au murit pe loc iar alta în drum spre spital. Potrivit concluziilor expertizelor tehnice, la momentul producerii accidentului, maşina condusă de Şerban Huidu rula cu o viteză de 87 km/h, în condiţiile în care limita de viteză în acea zonă era de 50 km/h.

×