x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incident - Dosarul FNI a scos ieri procurorii pe holurile tribunalului

Incident - Dosarul FNI a scos ieri procurorii pe holurile tribunalului

10 Dec 2004   •   00:00

Procurorii de sedinta care aveau biroul in Tribunalul Bucuresti au fost evacuati ieri de conducerea institutiei, pentru ca nu s-a gasit un spatiu pentru depozitarea unui dosar privind Fondul National de Investitii. Dosarul, abia trimis in judecata de Parchetul General, contine 850 de volume si sunt implicate 230.000 de parti civile.


MIRUNA PASA

Evacuarea celor opt procurori s-a produs practic fara vreun preaviz si a starnit un adevarat conflict intre magistrati. Surse judiciare ne-au declarat ca o parte dintre arestatii adusi ieri la Tribunal au fost pusi sa care dosarele si sa scoata din birou lucrurile procurorilor. Ore bune acestia au ramas pe holuri. In mijlocul taraseniei, sefa Birorului Judiciar, procurorul Lili Oprea, a suferit un atac cerebral si a fost dusa de urgenta la spital.

CONDITII.

"Potrivit legii, conducerea instantelor are obligatia de a pune la dispozitia procurorilor de sedinta locuri special amenajate, in care acestia sa poata studia dosarele", a declarat ieri prim-procurorul Pachetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Dragos Nestor. Oricum nici pana acum lucurile nu erau pe roze tinand cont de faptul ca biroul "confiscat" era o camera mica pe care o imparteau opt procurori. Ce-i drept acum le-a mai ramas un birou in care sa se inghesuie pana cand se va termina judecata in dosarul FNI.

"Procurorii nu vin toti in acelasi timp. Al doilea spatiu le-a fost dat conditionat, astfel ca acum, neavand alt loc pentru depozitarea dosarului FNI, le-am solicitat biroul", a spus ieri Maria Huza, presedintele Tribunalului Bucuresti.

×
Subiecte în articol: observator