x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incidente la mitingul organizat de asociaţiile revoluţionare în faţa Parchetului instanţei supreme

Incidente la mitingul organizat de asociaţiile revoluţionare în faţa Parchetului instanţei supreme

09 Sep 2009   •   00:00

Mitingul reprezentanţilor asociaţiilor şi sindicatelor de revoluţionari, organizat în faţa Parchetului instanţei supreme, s-a terminat cu incidente între jandarmii care asigurau paza la manifestaţie şi participanţi.

Conflictul a debutat după ce Florin Chilian, invitat de liderul asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, să cânte o melodie, a observat că era filmat de un bărbat îmbrăcat civil. Chilian i-a cerut acestuia să oprească înregistrarea şi să plece, bărbatul conformându-se solicitării.

La finalul melodiei, Florin Chilian s-a apropiat de cel care îl filmase şi i-a cerut să se legitimeze, să spune de unde este şi să-i arate ce a filmat, invocând drepturile de autor asupra cântecului interpretat.
"De unde să ştiu eu cine eşti şi ce vrei să faci cu înregistrarea cu mine cântând?", i-a spus Chilian bărbatului, însă acesta a refuzat să spune ce instituţie reprezintă.

În apărarea cameramanului au intervenit reprezentanţii Jandarmeriei, care i-au explicat artistului că bărbatul este colegul lor şi că instituţiei îi este permisă angajarea de personal civil care să filmeze diverse evenimente.

De partea cealaltă, în sprijinul lui Chilian au intervenit ceilalţi protestatari, întărind solicitarea de a li se spune cine filmează.

În momentul în care jandarmii au încercat să-l ia pe colegul lor, s-a creat o busculadă în care au fost implicaţi aproximativ zece persoane. Altercaţia a durat puţin, nu s-au aplicat lovituri, cei zece îmbrâncindu-se, trăgându-se de haine, unii din ei căzând peste gardul viu din faţa sediului Parchetului.

Doru Mărieş a intervenit imediat şi a calmat taberele, revenind la microfon şi anunţând încheierea protestelor.

Manifestaţia a durat puţin peste o oră, la ea participând aproximativ 100 de reprezentanţi ai organizaţiilor civice şi sindicale.

Liderii acestora au susţinut scurte discursuri în care au cerut demisia procurorului general al României, Codruţa Kovesi, şi a şefului secţiilor parchetelor militare, generalul Ion Vasilache. Discursurile au fost întrerupte de participanţii care scandau "Demisia!".
Mediafax

×
Subiecte în articol: incidente jandarmi revoluţionari