x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Includerea militarilor în Legea pensiilor este o aberaţie

Includerea militarilor în Legea pensiilor este o aberaţie

07 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în rezervă şi în retragere, colonelul (r) Mircea Dogaru, a declarat că încercarea de includere a pensiilor militare în sistemul unitar "este o aberaţie". "Am făcut şi noi, sindicatul, o simulare şi ar rezulta o reducere între 40 şi 50%", a explicat Dogaru, apreciind că cel mai mult ar fi afectaţi cei care au ieşit la pensie mai devreme.

"Noi vom merge până în pânzele albe. Şi avem un argument foarte clar: legea se aplică fără caracter retroactiv, potrivit articolului 15(2) din Constituţie", a spus colonelul Dogaru, amintind că potrivit acestuia "legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile".

"Avem sprijin din partea instituţiilor. În acest sindicat nu suntem numai foşti militari, ci şi din servicii şi suntem decişi să ne judecăm şi pe Marte, pentru a opri acest proiect de lege", a declarat Dogaru, citat de Mediafax.

El a amintit că Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a depus, la 26 martie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de chemare în judecată a premierului Emil Boc şi a ministrului Muncii, Mihai Şeitan, solicitând retragerea proiectului Legii pensiilor deoarece nu a fost discutat şi cu reprezentanţii pensionarilor militari.

×
Subiecte în articol: observator