x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incompatibilitatea lui Victor Alistar a rămas "definitivă"

Incompatibilitatea lui Victor Alistar a rămas "definitivă"

de Violeta Fotache    |    12 Feb 2010   •   00:00

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a comunicat vineri că actul ANI prin care a fost constatată starea de incompatibilitate a lui Teodor Victor Alistar a rămas definitiv şi irevocabil. Curtea de Apel Bucureşti a precizat la 10 februarie 2010 că Victor Alistar nu a contestat verdictul ANI, la instanţa de Contencios Administrativ şi Fiscal, în termenul legal de 15 zile de la data comunicării.

Înregistrarea unei asemenea contestaţii la altă instanţă decât cea competentă este nulă de drept, precizează ANI. Reamintim că inspectorii de integritate au constatat vara trecută că Victor Alistar s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 ianuarie 2007-1 martie 2009, deoarece a deţinut concomitent calităţile de funcţionar public ­ purtător de cuvânt (în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici), director executiv (în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă, începând cu anul 2004) şi avocat definitiv-titular (în cadrul Cabinetului individual de avocatură "Alistar Teodor-Victor" ­ începând cu data de 23.01.2007 şi până în prezent).

"Conform prevederilor legale, «fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective»", mai precizează agenţia.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, însuşindu-şi concluziile din actul de constatare emis de ANI prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a lui Victor Alistar, s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti pentru anularea actelor administrative emise de preşedintele ANFP în vederea aprobării cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendării raportului de serviciu în cazul acestuia, precum şi pentru anularea menţiunilor din cartea de muncă a lui Alistar, pentru perioada incidentă.

×
Subiecte în articol: observator