x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inconștientă, pe munte! Turistă încălțată cu espadrile ușoare de oraș, salvată de pe Vf. Retezat

Inconștientă, pe munte! Turistă încălțată cu espadrile ușoare de oraș, salvată de pe Vf. Retezat

de Redacția Jurnalul    |    24 Sep 2023   •   15:40
Inconștientă, pe munte! Turistă încălțată cu espadrile ușoare de oraș, salvată de pe Vf. Retezat
Sursa foto: Facebook

O turistă cu fractură de gleznă, încălțată cu niște espadrile ușoare de oraș, a fost extrasă cu elicopterul de pe creasta vestică a Vârfului Retezat, potrivit Salvamont Hunedoara. Salvatorii montani atrag atenția la modul de echipare al turiștilor în zona montană.

„Acțiune de salvare a salvamontiștilor hunedoreni cu suport aero din zona Vf.Retezat ... În cursul după-amiezii trecute două echipe de salvatori montani ai Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara au participat la acțiunea de salvare a unei turiste cu traumatism de gleznă, de pe creastă vestică a Vf. Retezat”, potrivit Salvamont Hunedoara.

Potrivit salvatorilor montani, deoarece zona este una foarte dificilă, pentru extragerea accidentatei a fost solicitat un echipaj de salvare aero.

„Un salvator montan a evacuat prin troliere victima după ce acesteia i s-a acordat primul ajutor medical ... Atragem din nou atenția la modul de echipare al turiștilor în zona montană, deoarece turista era încălțată cu niște espadrile ușoare de oraș”, se încheie comunicarea salvamontiștilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont turista inconstienta retezat