x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inconstienta - Teribilismul care ucide

Inconstienta - Teribilismul care ucide

23 Mar 2005   •   00:00

In numai 24 de ore, in Capitala, au avut loc trei accidente grave de circulatie soldate cu doi morti si cinci raniti. Autorii au fost tineri, care obtinusera permisul de conducere de putin timp, iar cauza a fost viteza excesiva.

  • de EDUARD PASCU
  • OBSERVATOR
  • RADAR. Masina din imagine a fost surprinsa circuland cu 152 de km/h in localitate. Soferul a ramas fara permis
    Nu de putine ori, se intalnesc in trafic adevarati kamikaze in pielea unor pusti aflati la volanul unor masini puternice, copii de bani gata care profitand de functia lui "taticu" sfideaza orice regula de circulatie punand in pericol viata celorlalti soferi. Ei isi potolesc setea de adrenalina din sange, apasand cu putere pedala de acceleratie fara se gandeasca ca in urma acestei manevre ei isi risca viata sau chiar libertatea. Asa se face ca, de la inceputul anului si pana marti, numai in Capitala, au avut loc 547 de accidente, in care 22 persoane au murit, 133 au fost ranite grav si 454 ranite usor. Teribilismul pustilor pe fondul vitezei excesive a dus la producerea a 44 de evenimente, soldate cu 4 morti, 20 de raniti grav si 43 raniti usor. Autorii au intre 19 si 25 de ani, si sunt soferi de doar un an de zile, fara a avea experienta in conducere. O alta categorie de participanti la trafic indisciplinati sunt motocilistii. Expertii in accidente sustin ca, la un impact intre un motocilist care circula cu peste 150 km/h si un obstacol, corpul motocilistului este practic spulberat.

    SANCTIUNI. Politistii incearca sa tempereze zilnic teribilismul soferilor, astfel ca de la inceputul anului, actiunile s-au soldat cu sanctionarea a 21.815 soferi care au depasit viteza legala - din care 192 au ramas pe loc fara permis de conducere. In cazul in care, limita de viteza este depasita cu mai mult de 50 km/h, permisul este retinut pentru 90 de zile, iar amenda este intre 2.000.000 si 8.000.000 lei. Soferul care pe fondul vitezei excesive produce un accident mortal, risca intre 1-5 ani inchisoare, iar pentru vatamare corporala grava de la 3 luni pana la 2 ani inchisoare.

    ×
    Subiecte în articol: observator