x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incredibil - Inimaroiu cel larg la punga

Incredibil - Inimaroiu cel larg la punga

28 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Dupa ce s-a plans ca nu mai are nici un leu in bugetul local, primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, a dat ieri subalternilor sai apropiati prime in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei. Cei mai castigati sunt, cum era de asteptat, directorii din primarie.

Si-a premiat subalternii fideli

Dupa ce s-a plans ca nu mai are nici un leu in bugetul local, primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, a dat subalternilor sai prime in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei.
GABI GOLEA, MONICA ANDREI

Primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, a acordat ieri prime in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei angajatilor institutiei, in conditiile in care de curand se plangea intr-un interviu acordat Jurnalului National ca a preluat institutia fara nici un leu.

GREUTATI. Aproape cu lacrimi in ochi, seful administratiei Sectorului 4 se destainuia ziarului nostru cat de greu i-a fost sa iasa din aceasta situatie, cerandu-i in final bani primarului general, Traian Basescu. Intre timp, Inimaroiu se pare ca a gasit destui bani in bugetul local, astfel incat s-a apucat sa-i imparta subalternilor fideli. 550 de milioane de lei au fost acordate angajatilor pe functii publice si inca 45 de milioane de lei personalului contractual. Directorii Primariei Sectorului 4 au primit majoritatea prime de circa 8 milioane de lei.

FERICITI. Printre acestia se numara: Laurentiu Lupu de la directia juridica, Gabriela Dumitrescu de la directia economica, Cristina Argintaru de la urbanism, Liviu Costica de la control, Ovidiu Mateescu de la gospodarie comunala, Simion Constantin de la directia pentru relatia cu comunitatea locala.

O singura persoana a facut exceptie. Bun la inima, Inimaroiu i-a dat directoarei de la audit intern, Luminita Costache, o prima de patru ori mai mare decat a colegilor sai. Adica 32 de milioane de lei, nici mai mult, nici mai putin. Surse din primarie spun ca generozitatea primarului este in directa legatura cu informatiile furnizate de directoarea noului primar impotriva fostului primar al Sectorului 4, Vasile Mihalache.

In mod surprinzator, primele acordate de Inimaroiu se raporteaza doar la trimestrul al treilea al anului, exact perioada in care a condus primaria. Acestea nu pot fi considerate prime anuale.

AFACERI DUBIOASE

Adrian Inimaroiu, absent mai tot timpul de la birou, se pare ca patroneaza din umbra afacerea Piata Sudului. De aproape cinci ani, piata agroalimentara de la Big Berceni este administrata ilegal de firma Comprest 3399 Import-Export SA. In 1999, firma a castigat o licitatie trucata si a ajuns sa controleze tot ce misca in Piata Sudului. In campania electorala, Inimaroiu a tunat si-a fulgerat impotriva fostului primar, Vasile Mihalache, pe motiv ca nu a facut nimic pentru a pune la respect firma. Dupa preluarea mandatului, liberalul a uitat subit tot ce a promis. Comerciantii din Piata Sudului spun ca Inimaroiu s-a intalnit cu reprezentantii Comprest imediat dupa ce a ajuns primar. Se pare ca el s-a angajat sa nu deranjeze firma care patroneaza Piata Sudului, primind in schimb o cota din banii negri rulati in afacerile din piata.
×
Subiecte în articol: observator