x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incredibil! Procurorul care l-a băgat în puşcărie pe deputatul Boldea a fost la funeraliile tatălui acestuia şi i-a ameninţat rudele!

Incredibil! Procurorul care l-a băgat în puşcărie pe deputatul Boldea a fost la funeraliile tatălui acestuia şi i-a ameninţat rudele!

de Robert Veress    |    27 Iul 2012   •   12:42
Incredibil! Procurorul care l-a băgat în puşcărie pe deputatul Boldea a fost la funeraliile tatălui acestuia şi i-a ameninţat rudele!

Ce poate cauta un procuror la funeraliile unei rude apropiate a unei persoane arestate si judecate intr-un dosar instrumentat de el?

Mai mult, cum se numeste acel procuror care, ajuns la inmormantare neinvitat, se apuca sa le ameninte pe rudele in viata ale arestatului (caruia ii refuza dreptul de a asista la funeralii) si ale mortului?

Sunt intrebari la care va trebui sa raspunda Consiliul Superior al Magistraturii, sesizat de Stefan Boldea, fratele deputatului PDL Mihail Boldea, arestat si judecat (deputatul) impreuna cu alta persoane, pentru activitati de crima organizata – acuzatiile fiind formulate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Combatere a Terorismului (DIICOT), Serviciul Teritorial Galati.

'Asta meritati daca ati vrut sa ne faceti!'

Conform lui Stefan Boldea, student la teologie, exista numerosi martori a doua incidente in care au fost implicati procurorul Sorin Carare, sotia acestuia si ofiteri ai serviciului de combatere a crimei organizate. Acestia au tinut sa fie prezenti atat la priveghiul lui Gheorghe Boldea, tatal deputatului Boldea, cat si la inmormantare.

Sorin Carare si ofiterii au fost si la inmormantare, in conditiile in care, anterior, la priveghi, se desfasurase un incident neplacut, avandu-i ca protagonisti, alaturi de rudele decedatului. Mai mult, anchetatorii au fost la funeralii, in conditiile in care lui Mihail Boldea nu i s-a permis sa iasa din arest, pentru a fi alaturi de tatal sau, pe ultimul drum.

'Aparitia anchetatorilor la inmormantare, in conditiile in care tatal meu a decedat, fara morbiditati anterioare, ca urmare a unui infarct survenit pe fondul unei anchete impotriva sa, instrumentata de procurorul Carare Sorin Danut, a starnit indignarea rudelor si prietenilor defunctului', scrie in plangerea inaintata la CSM, de Stefan Boldea.

'La un moment dat, in capela in care era depus corpul neinsufletit al tatalui meu, m-am intersectat cu Carare Sorin Danut, care trecea ostentativ pe langa mine. Sub imperiul emotiilor puternice, prilejuite de un astfel de eveniment nefericit, i-am reprosat acestuia: «Sunteti multumit Dle Procuror de ce ati facut?». Carare Sorin Danut mi-a replicat: «Lasa ca vorbim noi altadata!», folosind un ton amenintator. I-am raspuns: 'Nu cred ca mai avem ce vorbi', moment in care sotia acestuia, avocata Carare Simona a sarit cu gura: «Foarte bine ceea ce vi s-a intamplat, asta meritati daca ati vrut sa ne faceti!». Procurorul Carare Sorin Danut si-a inganat sotia, aratandu-se satisfacut de interventia ei', continua plangerea.

'Doresc sa subliniez ca aceasta «nefericita coincidenta» (cum plangerea precizeaza ca a fost caracterizat incidentul de la capela de catre purtatorul de cuvant al DIICOT – n.r.), a fost repetata si in data de 05 iulie 2012, cand procurorul Carare Sorin Danut, a revenit la locul de desfasurare a ceremoniilor funerare ale tatalui meu, de asemenea, insotit de numerosi ofiteri BCCO Galati. Prezenta acestora a generat o stare de tensiune si presiune suplimentara, avand in vedere contextul'.

Stefan Boldea solicita sanctionarea procurorului Sorin Carare, conform prevederilor legale.

×