x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inculpații din dosarul Romprest, plasați în arest la domiciliu

Inculpații din dosarul Romprest, plasați în arest la domiciliu

23 Iul 2015   •   21:48
Inculpații din dosarul Romprest, plasați în arest la domiciliu

Cele 15 persoane aflate în arest preventiv în dosarul Romprest, care vizează fapte de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, vor fi plasate în arest la domiciliu, decizia instanţei de fond nefiind definitivă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile în cazul celor 15 persoane arestate în dosarul Romprest la începutul lunii mai.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

De asemenea, magistraţii au admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de unul dintre inculpaţi, astfel că CCR va fi sesizată în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolelor 207 şi 223 - 239 din Codul de procedură penală.

Un număr de 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti, la începutul lunii iunie, în dosarul Romprest, printre acestea aflându-se şi unul dintre finanţatorii FC Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră.

Anchetatorii au dispus disjungerea cercetărilor faţă de omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei Romprest, care este dat în urmărire, pe numele său fiind emis mandat de arestare în lipsă.

Walter a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai, iar IGPR a anunţat recent că el a fost localizat în Emiratele Arabe Unite, autorităţile demarând procedurile în vederea extrădării sale în România.

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 - 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

×
Subiecte în articol: dosarul romprest