x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu a promulgat legea privind majorarea indemnizației pentru mame

Băsescu a promulgat legea privind majorarea indemnizației pentru mame

08 Oct 2012   •   17:54
Băsescu a promulgat legea privind majorarea indemnizației pentru mame

Președintele Traian Băsescu a promulgat Legea privind aprobarea OUG 124/2011 ce prevede majorarea indemnizației de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012.

Legea promulgată stabilește cuantumul indemnizației pentru creşterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei cu menținerea limitei minime şi maxime, respectiv 1.200 şi 3.400 de lei şi cu dreptul de acordare a stimulentului de inserție şi pentru persoanele care au optat pentru concediu până la împlinirea vârstei de doi ani a copilului, eliminarea limitării la trei naşteri a situațiilor pentru care se acordă concediu şi indemnizația pentru creşterea copiilor, acordarea sumei suplimentare de 600 de lei pe perioada suprapunerii cazurilor în care persoana se află cu un copil în perioada de concediu şi indemnizație şi naşte, adoptă sau ia în custodie un alt copil.

Legea de aprobare a OUG 124/2011 prevede și “flexibilizarea condiției de achitare a impozitelor şi taxelor locale” pentru beneficiarii de drepturi sociale.

“Verificarea se va face doar în cazul familiilor şi persoanelor singure care au drepturi stabilite de cel puțin şase luni şi vor fi excluse de la verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementează o perioadă de grație de 60 de zile în care se pot plăti datoriile către bugetele locale”, a explicat ministrul Muncii, citată de Agerpres. 

×