x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infecţie intraspitalicească la Galaţi: Un al doilea pacient a murit, altul este în stare gravă, la terapie intensivă

Infecţie intraspitalicească la Galaţi: Un al doilea pacient a murit, altul este în stare gravă, la terapie intensivă

31 Aug 2011   •   05:28
Infecţie intraspitalicească la Galaţi: Un al doilea pacient a murit, altul este în stare gravă, la terapie intensivă

Un al doilea pacient contaminat cu acinetobacter la Spitalul de Urgenta din Galati a murit in aceasta dimineata. Victima fusese internata in urma unui accident de circulatie. Acesta este al doilea deces in doua zile, iar un alt pacient este in stare grava din cauza aceleiasi bacterii.

Ancheta epidemiologica a Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Galati a aratat principalele motive ale aparitiei acestei bacterii la Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei din Galati ar fi instalatia de ventilatie a blocului operator care functioneaza fara filtre.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, marti, demararea unei anchete suplimentare la Sectia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati.

Ritli Ladislau a solicitat o ancheta suplimentara din partea Ministerului Sanatatii, o echipa de control a ministerului urmand sa plece la Galati pentru a evalua situatia de la sectia unitatii sanitare.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati s-a decis limitarea accesului vizitatorilor si s-a impus realizarea unei dezinfectii in sectiile spitalului si o limitare a numarului de operatii.

Acinetobacter baumanii este o bacterie intalnita de obicei in infectiile intraspitalicesti, una dintre surse fiind aparatele de aer conditionat.

×