x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

24 Sep 2006   •   00:00
BUSTENI - Incendiu in padure langa partie
Padurea din apropierea partiei de schi Kalinderu din Busteni a luat foc ieri la pranz, in acelasi loc unde fusese stins cu o zi inainte un alt incendiu. Potrivit lt. col. Dumitru Chirita, seful Centrului de Pregatire Montana al Jandarmeriei, autoritatile nu exclud posibilitatea ca incendiul sa fi fost provocat.

ACCIDENT RUTIER - Trafic blocat spre vama Cenad
Circulatia dinspre Timisoara catre vama Cenad a fost blocata aproape o ora ieri dupa-amiaza, din cauza unui accident. Un barbat a murit, iar trei persoane au fost ranite dupa ce o masina in care se aflau a intrat intr-un copac si apoi s-a rasturnat in sant. Soferita masinii, fiica barbatului care a murit, pierduse controlul volanului si a derapat in timp ce era intr-o depasire. Martorii spun ca autoturismul avea viteza mare.

ANUL NOU EVREIESC - Rosh Hashana, la Templul Coral
Evreii din Bucuresti au sarbatorit vineri seara, la Templul Coral, Rosh Hashana - intrarea intr-un Nou An. Potrivit calendarului ebraic, suntem in anul 5767. Rosh Hashana tine doua zile. Sarbatoarea este anuntata de sunetele shofarului (corn de berbec), si de aceea mai poarta numele si de "ziua trambitei". La ceremonia de la Templul Coral a participat si ambasadorul SUA. (Carmen Plesa)

EXPOZITIE - Concurs de "blanuri scumpe"
Sezonul de toamna va gazdui a doua editie a Expozitiei Internationale Feline organizata de Asociatia Felina "Sofisticat". Astfel, in zilele de sambata - 30 septembrie si duminica - 1 octombrie va asteapta la Sala Palatului (intre orele 10 si 18) un numar de aproximativ 140 de pisici de diferite rase. Duminica, 1 octombrie, se va organiza un show special dedicat albastrelor de Rusia. Frumoasele patrupede se vor intrece in fata unui juriu format din arbitri internationali de notorietate.

PROGNOZA - Ploile puternice mai tin si azi
Asa cum anuntasera meteorologii, ploile abundente au inceput deja sa faca necazuri romanilor. Vremea va continua sa fie urata. Pana diseara vor mai fi ploi insemnate cantitativ, in special in jumatatea de sud-est a tarii, potrivit unei atentionari meteorologice cotata cu cod galben. Precipitatii bogate vor cadea in special in Muntenia, Dobrogea, zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura. Vestea buna este insa ca soarele va aparea dintre nori in zilele ce vor urma, iar temperatura va creste usor. (Dana Purgaru)

SATU-MARE - 11 tone de paine, oprite de la vanzare
Inspectorii de la Protectia Consumatorului din Satu Mare au facut timp de doua saptamani o "razie" printre producatorii de paine din judet. Ei au oprit de la vanzare 11 tone de paine la care au gasit diverse nereguli. Angajatii OPC au semnalat deficiente de la neindicarea termenului de valabilitate pana la inscriptionarea gresita a gramajului.

GREVA - Maine, nici un proces
Presedintele Confederatiei Meridian si Federatiei Justitia, Ion Popescu, a declarat, sambata, ca personalul auxiliar din justitie va intra maine in greva generala. Ion Popescu a afirmat ca aceasta decizie a fost luata dupa ce reprezentantii ministerelor de Finante si al Muncii nu s-au prezentat vineri la o a doua runda de negocieri. El a anuntat ca maine va fi blocata total activitatea din instante si nu se va tine nici un proces.

CONFIRMARE - UE ne asteapta la 1 ianuarie 2007
Romania si Bulgaria vor primi, marti, unda verde de la Bruxelles pentru integrarea la 1 ianuarie 2007. Proiectul rapoartelor de monitorizare arata ca cele doua tari au facut progrese. Potrivit unui proiect de raport, Comisia Europeana va impune totusi o serie de clauze sectoriale ambelor tari, ce vor viza sistemul judiciar, fondurile europene si securitatea alimentara.

FURT - Romani dupa gratii pentru o icoana
O icoana bizantina miraculoasa, veche de 700 de ani, care a fost furata in urma cu o luna dintr-o manas-tire din sudul Greciei, a fost gasita. Politistii au arestat doi romani azilanti, considerati a fi principalii suspecti. Icoana a fost gasita in satul Faraklo, in regiunea Laconia, la departare de locul faptei. Politistii spun ca hotii s-au catarat sute de metri, folosind echipament special, pana la clopotul din turnul manastirii, au spart un geam si au furat icoana.

ACT - Proiect de lege pentru chiriasi
Autoritatile pregatesc un proiect de lege care sa reglemeteze statutul chiriasului si drepturile proprietarilor. Radu Berceanu, ministrul Transporturilor nu exclude ca, odata adoptata aceasta lege, valoarea chiriilor sa se modifice. Reprezentantii agentiilor imobiliare si cei ai asociatiilor de proprietari sustin ca autoritatile ar trebui sa fie procupate de valoarea chiriilor pe care chiar statul le incaseaza.
×
Subiecte în articol: observator