x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Feb 2008   •   00:00

 

IAŞI - Candidaţi pentru Mitropolie

Vineri au fost desemna

 

IAŞI - Candidaţi pentru Mitropolie

Vineri au fost desemnaţi primii candidaţi pentru scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan i-a ales cu câte patru voturi pe PS Ioan al Covasnei şi Harghitei şi pe PS Casian al Dunării de Jos. Dacă nu vor mai exista propuneri din partea Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşiului, Sinodul BOR, care are şi el drept pentru a desemna candidaţi, va lua decizia finală cu privire la cine va fi succesorul Prea Fericitului Daniel Daniel. (Cristinel C. Popa)

 

Kosovo - Miting al sârbilor, la oră cu semnificaţie

Sute de demonstranţi sârbi din oraşul Kosovska Mitrovica, din provincia Kosovo, au participat şi ieri la manifestaţii de protest la adresa declarării unilaterale a independenţei provinciei. Mitingul a început la ora locală 12:44, ora având o semnificaţie aparte. 1.244 este rezoluţia ONU privind Kosovo, care vorbea despre asigurarea integrităţii teritoriale a Serbiei şi despre această provincie ca parte a teritoriului acesteia. Demonstranţii intenţionează să continue manifestaţiile zilnic, la aceeaşi oră.

 

Bucureşti - Protest pentru aflarea adevărului

Un miting pentru aflarea adevărului despre diversiune, crimă, minciună şi hoţie va avea loc azi în Piaţa Universităţii. La mitingul organizat de “Solidaritatea Organizaţiilor Civice” vor participa luptători anticomunişti, deţinuţi politici, revoluţionari şi urmaşi ai eroilor din decembrie 1989, seniori ai Ligii Studenţilor, pensionari.

 

 

Prahova - Telegondole închise din cauza vântului

Funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu din staţiunile prahovene Sinaia şi Buşteni a fost ieri imposibilă din cauza vântului, care a suflat cu putere. Azuga a fost singura staţiune montană din Prahova unde acestea au funcţionat normal în acest week-end. Şi telegondola din Piatra-Neamţ a fost închisă din cauza rafalelor de vânt, care au depăşit 60 de kilometri pe oră.

 

BucureŞti - Muzeul Zambaccian intră în renovare

Micul Muzeu Zambaccian va fi închis de mâine, deoarece va intra într-un proces de renovare, azi fiind ultima zi în care acesta mai poate fi vizitat. Lucrările de renovare vor dura câteva luni şi vor viza faţada, acoperişul şi subsolul clădirii. Muzeul se va redeschide în toamnă, când expunerea permanentă va fi îmbogăţită cu o serie de lucrări din fondul muzeului, aflate în prezent în curs de restaurare.

 

Roma - Bursa job-urilor pentru români

Peste 200 de români s-au perindat ieri la Bursa locurilor de muncă de la Roma, ei solicitând autorităţilor române acordarea de facilităţi pentru a se întoarce în ţară, unde să înceapă o afacere, mai ales că Guvernul de la Bucureşti a promis ajutor în acest sens.

Românii s-au interesat de ofertele autorităţilor, mulţi dintre ei dorind să ştie cum pot începe o afacere în România şi dacă statul le oferă vreo facilitate în acest sens.

×
Subiecte în articol: observator