x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Bogdan Maran/

16 martie 2008: Cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile locale din luna iunie au fost desemnaţi ieri, prin tra­gere la sorţi, din rândul magistraţilor instanţei supreme.

 

INSTANŢA SUPREMĂ: Avem BEC pentru alegerile locale

Cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile locale din luna iunie au fost desemnaţi ieri, prin tra­gere la sorţi, din rândul magistraţilor instanţei supreme. Ei sunt Ioana Surdescu, de la Secţia Penală, Iuliana Puşoiu şi Gabriela Bogasiu – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, Cristiana Georgescu şi Dănuţ Cor­noiu – Secţia Civilă, Aurelia Motea şi Mariana Cârstocea – Secţia Comercială. Judecătorii au la dispoziţie 24 de ore să desemneze un preşedinte al BEC şi un locţiitor al acestuia.

 

 

INTERVENŢIE: Ion Iliescu, operat la cot 

Ion Iliescu a fost operat ieri-diminea­ţă la cotul drept, la Spitalul Univ­ersi­tar de Urgenţă Bucureşti. In­tervenţia a fost “de rutină”, fiind cau­zată de o afecţiune nu­mită bursită. “Ion Iliescu se simte bine şi a ajuns aca­să”, a declarat pentru Rom­pres prof. dr So­rin Oprescu. Conform Rom­pres, Iliescu este în formă şi postează co­men­tarii pe blog! 

 

LA ROMEXPO: Salonul de Motociclete

Ieri a debutat la Romexpo cea de-a şasea ediţie a Sa­lo­nului de Motociclete din Bucureşti (SMAEB), care se desfăşoară în paralel cu principalul eve­niment auto al anului, a III-a edi­ţie a 4TuningDAYS, expoziţia de Tuning, Styling, Racing & Car-Audio. În afa­ră de cele două sa­loa­ne enumerate, are loc şi prima edi­ţie a Rally Days. Salo­nul de Motociclete poate fi vizitat şi astăzi, între orele 10:00 şi 20:00.

 

 

INTERNE: Şef nou la IJP Constanţa

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa are un nou şef, numit prin ordin al ministrului Internelor şi Reformei Administrative pe o peri­oadă de trei luni. Comisarul-şef Au­re­lian Zaheu, de 51 de ani, a fost împuternicit la conducerea poliţiei constănţene după pensionarea fostului şef, Mircea Bârgoz. (E. Sava)

 

 

BUZĂU: Tată şi fiu, morţi într-un incendiu

Doi bărbaţi din comuna buzoiană Ghe­răseni, tată şi fiu, de 81 şi res­pectiv 53 de ani, au murit ieri-di­mi­neaţă, în urma unui incendiu care a izbucnit în casa lor. Focul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă la că­pă­tâiul bătrânului, care era pe moarte. Acesta era imobilizat, iar fiul său avea un handicap locomotor. (M.B.)

 

MIŞCARE “VERDE”: “Bucureştiul fluieră fault”

Asociaţia studenţească AIESEC a des­făşurat o acţiune de două zile, joi şi vineri, împotriva poluării din Bucu­reşti, pentru protejarea spaţiilor verzi şi respectarea curăţeniei oraşului. Voluntarii organizaţiei, însoţiti de un grup de ciclişti, au sădit copaci în Parcul Tineretului şi au mărşăluit pe aleile din Cişmigiu. Participanţii la miş­carea “Bucureştiul fluieră fault” vor responzabilizarea locuitorilor Capi­talei în problema protecţiei mediului şi promovarea bicicletelor ca alternativă nepoluantă de transport. (L.F.)

 

DRUM BLOCAT: Tir răsturnat la Afumaţi

Drumul naţional 2 a fost blocat complet, ieri după-amiază, la ieşirea din localitatea ilfoveană Afumaţi către Găneasa, din cauza unui autotren care s-a răsturnat după ce a efectuat o manevră de depăşire, a anunţat Centrul Infotrafic.

 

CONCERT: A.G. Weinberger, la Teatrul Metropolis

Muzicianul A.G. Weinberger împreună cu trupa sa şi “Trenul de noapte” vor concerta mâine seară la Teatrul Metropolis din Capitală începând cu ora 20:00. Evenimentul este al treilea din seria “Interzis FM – vezi muzici care nu se dau la radio”. Tinerii sub 16 ani nu au voie sa intre decât însoţiţi de părinţi.

×
Subiecte în articol: observator