x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

06 Aug 2006   •   00:00

Numele tau - Haralambie, stralucind de bucurie

Foarte rar intalnit in zilele noastre, numele Haralambie vine din grecescul Haralampos. Semnificatia celor doua componente ale numelui este: "Hara" - "bucurie, incantare, entuziasm", iar "lampos" - "a lumina, a straluci". In documentele romanesti, pentru prima data, numele apare in secolul al XVII-lea. Sfantul Haralambie este cel care vindeca de boli, fiind reprezentat in iconografie tinand ciuma in lant. Sfantul Mare Mucenic Haralambie se praznuieste la 10 februarie.

Tabara - Copiii au pictat la Lacuri

Astazi se incheie cea de-a VII-a editie a Taberei de creatie religioasa "Sfantul Apostol Luca", desfasurata la Manastirea Lacuri din judetul Iasi. Si anul acesta, micii artisti vor face picturi religioase, sculpturi in lemn si vor incondeia oua, dupa traditia moldoveneasca. Copiii veniti sa invete sa picteze icoane au primit de la IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, iconite si carti de rugaciune, pliante si brosuri tiparite la Trinitas. Organizatia World Vision, filiala Iasi, le-a oferit premii constand in articole de imbracaminte si incaltaminte.

Donatii - Puteti fi ctitori la Udricani

Cei care doresc sa sprijine financiar proiectul de consolidare si restaurare a Bisericii si Asezamintelor Udricani o pot face trimitand bani in conturile: BCR, Sucursala Sect. 3, cont: RO31RNCB5030000017770001; BANC POST, Sucursala Unirii, cont: RO84BPOS70006162166RON01; CEC, sucursala Sect. 3, cont: RO96CECEB30036RON0331543.

Sarbatoare - Sfanta Teodora de la Sihla

In fiecare an la data de 7 august, Biserica Ortodoxa Romana o praznuieste pe Sfanta Cuvioasa Teodora de la Schitul Sihla din Muntii Neamtului. Sfanta Teodora s-a nascut in jurul anului 1650, in vremea domniei domnitorului Vasile Lupu si a Mitropolitului Varlaam, in satul Vanatori, de langa Targu-Neamt. S-a nevoit multi ani intr-o pestera, la Sihla, unde se afla astazi un schit in cinstea sa.

Descoperire - O bazilica unicat in judetul Constanta

In apropiere de Baneasa, judetul Constanta, arheologii au descoperit in aceste zile o bazilica datata in secolele X-XIV. Constructia este unicat datorita iesirii pentru cazuri de persecutii. Se presupune ca pericolul il prezentau navalitorii cumani si pecenegi.
×
Subiecte în articol: credinta