x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

03 Iun 2006   •   00:00
PENTRU GRAVIDE. Toate femeile gravide si lauzele vor beneficia de asistenta medicala gratuita, indiferent de venit, conform unei hotarari adoptate ieri de Guvern. Documentul prelungeste pana la sfarsitul anului contractul-cadru valabil in 2005. Alte mofidificari ale acestui contract, intervenite ca urmare a intrarii in vigoare a Legii privind reforma in sanatate, prevad ca pacientii isi pot schimba medicul de familie dupa sase luni. Lista de medicamente compensate ramane deocamdata in vigoare, dar ministrul Sanatatii o va modifica pana la sfarsitul acestei luni. (Aniela Nine)

B-DUL MAGHERU. Un sistem de supraveghere a traficului rutier cu ajutorul videocamerelor a fost introdus experimental in zona centrala a Capitalei, pe tronsonul Piata Universitatii - Piata Romana. Sistemul este in faza de testare, informeaza Politia Capitalei. Camerele video montate pe bulevardele Balcescu si Magheru sunt componente ale unui proiect-pilot de monitorizare a traficului. Punerea sa in functiune va fi anuntata public.

DEFILEUL JIULUI. Traficul rutier in Defileul Jiului a fost blocat, ieri dupa-amiaza, pe ambele sensuri, dupa ce mai multe stanci s-au pravalit pe carosabil din cauza ploilor puternice cazute pe munte, potrivit Mediafax. Circulatia a fost intrerupta in zona Carligului Intors. Totodata, o portiune de circa o suta de metri din drumul judetean Alimpesti Prirgoria s-a scufundat.

TIMISOARA. O a doua persoana a lesinat ieri la farmacia din Timisoara, unde, cu o zi in urma, o femeie a suferit un stop cardiorespirator si a intrat in coma. Ambele incidente s-au petrecut in timp ce oamenii stateau la coada, pentru medicamente compensate. Barbatul caruia i s-a facut rau ieri avea astm bronsic si a fost dus la spital. Si prima "victima" a cozii si-a revenit din coma, dar se afla inca in stare grava.

CONTROLUL AVERILOR. Ministerul Justitiei a terminat proiectul de lege privind declararea si controlul averilor si conflictul de interese, precum si regimul incompatibilitatilor pentru persoanele care exercita demnitati publice. Astfel, controlul acestora va fi efectuat de Agentia Nationala de Integritate, creata ca autoritate administrativa autonoma. (V.F.)

TRANSFER. Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a identificat, in urma inventarierii, 12.222 de dosare ale fostei Securitati. Procurorii au informat ieri Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si au solicitat sa stabileasca un loc si o zi pentru predarea acestor documente avute pana acum in custodie.

GALATI. Ministerul Apararii va construi o baza militara moderna, in apropierea municipiului Galati, pe actualul plasament al poligonului Smardan. Investitia va fi demarata dupa ce ministerul va desemna firma ce va proiecta intregul ansamblu militar, in urma unei licitatii internationale. Ministrul Atanasiu a mai anuntat ca se are in vedere construirea a 12 astfel de baze militare in tara noastra, primele doua fiind cele de la Galati si Cincu. (D. Mihalascu)
×
Subiecte în articol: observator