x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

28 Apr 2005   •   00:00

  • 29 aprilie 2005
  • TRATAT. Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE. Documentul, transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta, va fi adoptat in sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, cu votul a doua treimi din numarul deputatilor si al senatorilor. Premierul Calin Popescu Tariceanu a spus ca Tratatul de aderare trebuie ratificat de parlamentele celor 25 de state membre ale Uniunii.

    AVERI. Membrii Guvernului isi vor depune, in sedinta de saptamana viitoare, declaratiile de avere, in forma propusa de Executiv. Anuntul a fost facut ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu, care refuza sa dea curs solicitarii deputatilor de amanare a termenului de depunere a noilor documente. "Raspunsul pe care il voi da deputatilor va fi unul foarte simplu: in sedinta viitoare de guvern, de astazi (n.r. - ieri), intr-o saptamana, toti membrii Cabinetului isi vor pregati si semna declaratiile de avere, in forma propusa de Executiv", a declarat Tariceanu.

    INVITATIE. Fostul presedinte Ion Iliescu va petrece doua zile la Luxemburg, in 6 si 7 mai. Iliescu a fost invitat de Marele Duce de Luxemburg inca din ianuarie anul acesta, dupa incheierea mandatului sau de presedinte. Luxemburgul este singura tara europeana pe care Iliescu nu a apucat sa o viziteze in calitate de presedinte, asa ca Marele Duce i-a facut invitatia de a petrece doua zile in ducat, pentru "a continua dialogul inceput in anii in care si-a exercitat mandatul de sef al statului roman". CALEA FERATA BLOCATA. Aproximativ 2.000 de salariati ai RAFO Onesti au blocat ieri dupa-amiaza calea ferata dintre Adjud si Onesti timp de doua ore. Ei au oprit doua trenuri, unul personal si unul de marfa, protestand astfel fata de faptul ca nu si-au primit salariile. La fata locului au fost trimise doua plutoane de jandarmi, care nu au intervenit. Reprezentantii Rafo Onesti au cerut autoritatilor sa permita rafinariei sa plateasca TVA dupa procesarea titeiului, si nu la momentul cumpararii materiei prime. Directorul general al societatii, Paul Ivascu, s-a intalnit cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Gabriel Zbarcea, pentru a discuta situatia rafinariei, care de o saptamana a inceput procedurile de oprire a activitatii, din lipsa materiei prime.

    ×
    Subiecte în articol: observator