x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

20 Apr 2005   •   00:00


  • 21 aprilie 2005
  • SPERIETURA. Un cutremur de pamant s-a produs ieri-dimineata in zona Herculane, informeaza Mediafax. Seismul a avut loc la ora 11:17, la o adancime de 10 kilometri, si a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter. Seismul - care a fost resimtit la Herculane - nu a produs pagube materiale.

    PENSII. Arhivele Nationale elibereaza gratuit documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recalculare a pensiilor. Solicitantii trebuie sa faca dovada faptului ca sunt indreptatiti la scutirea de la plata taxelor de eliberare a acestui gen de documente. La solicitarea cetatenilor, documentele pot fi transmise si prin posta, in termenul legal.

    CAZUL VLADUT. Cinci luni le-au luat celor de la Medicina legala Tulcea pana sa intocmeasca raportul medico-legal al lui Vlad Tudor, baietelul gasit mort intr-o padure din Tulcea, desi, conform unor surse juridice, toate procedurile nu durau mai mult de o saptamana. Raportul trimis la IML concluzioneaza ca baiatul a murit de frig si de foame cu cel putin 12 ore inainte de gasirea lui, neinfirmand, dar nici confirmand varianta rapirii. Surse de la Parchetul din Tulcea ne-au declarat ca redactarea raportului a durat atat, intrucat "medicii legisti, saracii, au multe crime, multi boschetari morti prin parcuri". (Alex Nedea)

    JUSTITIE. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri sa micsoreze pedeapsa lui Robert Sandu, nepotul presedintelui FRF. Astfel, magistratii au stabilit pedeapsa la trei ani de inchisoare pentru trafic de droguri, in locul celei de 5 ani la care fusese initial condamnat de prima instanta. (Miruna Pasa)

    RADAR PE APA. 10 comandanti de nava au fost sanctionati ca urmare a nerespectarii restrictiilor de viteza impuse de Autoritatea Navala Teritoriala (ANT) din Tulcea, informeaza Rompres. ANT a emis un aviz catre toti navigatorii conform caruia se instituie restrictii de viteza.

    ×
    Subiecte în articol: observator