x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

11 Apr 2005   •   00:00

  • 12 aprilie 2005
  • Decizie - Pacepa isi primeste pensia

    Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor a emis decizia care stabileste pensia pentru generalul Ion Mihai Pacepa, ne-a declarat avocatul acestuia. Dosarul de pensie a generalului Pacepa a fost inchis la 27 ianuarie de Serviciul de Informatii Externe (SIE) si predat Casei de Pensii a MAI, cu toate fisele tehnice de calcul si cu tot ceea ce prevedea acesta, potrivit legii de pensionare. Pensia pe care o va primi Pa- cepa este de peste 20 de milioane de lei lunar. Banii vor fi varsati in contul avocatului, iar el ii va trimite in valuta in SUA, intr-un cont pe care acesta i-l va indica. (Marina Constantinoiu)

    Geneva - Romanii au luat 31 de medalii

    Inventatorii romani au obtinut 31 de medalii la cea de-a 33 editie a Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva, Elvetia, organizat in perioada 6-10 aprilie 2005. Tara noastra s-a prezentat cu 32 de inventii si a primit 12 medalii de aur, 12 de argint, 7 de bronz si 4 premii speciale. "Dispozitivul de curatare a limbii realizat de doi tineri de la Clubul de Inventica Gaudeamus Suceava a fost foarte apreciat de stomatologi", a declarat Constantin Ranea, seful Delegatiei Romaniei. Manifestarea a reunit peste 700 de expozanti din 42 de tari. (Eugenia Mihalcea)

    Primaria Capitalei - Basescu, in vizita la Videanu

    Presedintelui Traian Basescu i s-a facut dor de anii petrecuti la Primaria Capitalei, asa ca n-a mai stat pe ganduri si ieri i-a facut o vizita noului primar general, Adriean Videanu. A fost o discutie neoficiala care a durat aproximativ o jumatate de ora, pentru cateva minute fiind prezenti si Razvan Murgeanu, viceprimarul general, si Liviu Negoita, edilul Sectorului 3. Mai in gluma, mai in serios, presedintele a vrut sa afle daca in lipsa lui, de la primarie evident, s-a facut ceva. Apoi, in stilul caracteristic, au urmat sfaturile lui Basescu catre Videanu. (Monica C. Andrei)

    Justitie - Extradarea lui Guru, ceruta oficial

    Ministerul Justitiei a transmis ieri institutiei similare din Suedia cererea pentru extradarea lui Gregorian Bivolaru (foto), transmite Mediafax, citand Biroul de Presa al Ministerului. Cererea a fost formulata de Curtea de Apel Bucuresti, in vederea executarii mandatului de arestare preventiva emis in lipsa de Judecatoria Sectorului 5. Autoritatile suedeze, care solicitasera ca documentele sa fie trimise pana la 13 mai, se vor pronunta asupra cererii de extradare potrivit legii suedeze si in conformitate cu prevederile Conventiei Europene de Extradare.

    Ambasada SUA - In memoria lui Teo Peter

    Ambasada Statelor Unite la Bucuresti va acorda anual un premiu si va finanta un program de schimb cultural in memoria muzicianului roman Teo Peter, decedat in luna decembrie in urma unui accident de circulatie in care a fost implicata si o masina a misiunii diplomatice americane. Programul "Teo Peter Memorial Visitor Program" va oferi participantului o vizita de pregatire profesionala in Statele Unite. Participantul va fi ales de ambasada. Pentru prima editie a programului, in acest an, reprezentantii ambasadei vor cauta un candidat la Cluj, orasul natal al lui Peter.

    Tulcea - Dezbatere pe tema canalului Bistroe

    O delegatie ucraineana a participat ieri si astazi la Tulcea la o noua intalnire pe tema construirii controversatului canal navigabil Bistroe. Misiunea cuprinde reprezentanti ai Ministerelui de Externe si ai celui de Mediu de la Kiev, diplomati, reprezentanti ai Politiei de Frontiera, dar si experti ucraineni. La dezbateri, Romania va fi reprezentata de trimisi ai Ministerului de Externe si ai ARBDD, condusi de proaspat numitul guvernator al Deltei Dunarii, Paul Cononov. In lipsa de experti, partea romana a apelat la trimisul Insititutului National de Cercetare Dezvoltare.
    ×
    Subiecte în articol: observator