x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

06 Apr 2005   •   00:00

  • 7 aprilie 2005
  • SALON MOTO. Cea de-a III-a editie a Salonului de Motociclete, Accesorii si Echipamente Bucuresti (SMAEB) va fi organizata anul acesta in zilele de 8, 9 si 10 aprilie, la Complexul Expozitional Romexpo - Pavilionul 2. In cadrul acesteia, cele 40 de reprezentante vor expune peste 125 de marci de renume mondial. Deschiderea oficiala va avea loc vineri, ora 11:45, cand invitat principal va fi Romeo Dunca, primul roman participant la raliul Paris - Dakar. (Dana Purgaru)

    VANTU, AUDIAT. Sorin Ovidiu Vantu a fost audiat, ieri, la Judecatoria Sectorului 1 in dosarul Banca de Investitii si Dezvoltare. El a sustinut ca nu are nici o vina in acest caz. Vantu a declarat instantei ca nu a semnat nici un act care sa-l inculpe si ca acestea ar fi fost semnate de Nicolae Popa, fostul director general Gelsor. In acest dosar, SOV este acuzat de fals in declaratii si uz de fals. Ioana Maria Vlas, care este martor in acest dosar, nu a fost adusa ieri in fata instantei pentru audieri.

    DEMISIE CU CANTEC. Presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a anuntat aseara ca a decis sa nu isi dea demisia desi la inceputul saptamanii anuntase ca va pune pe masa Consiliului Municipal mandatul de presedinte al organizatiei. "Nu imi prezint demisia din fruntea PSD Bucuresti, fie doar si pentru ca Marian Vanghelie a obtinut acelasi procent in alegeri pe care l-a obtinut si Mircea Geoana", a declarat Popescu.

    SESIZARE. Ambasada Romaniei la Madrid a informat autoritatile spaniole despre reactiile negative care au aparut in Romania dupa ce presa a semnalat existenta unei melodii care circula in Spania si al carei text contine texte xenofobe, in special antiromanesti. Misiunea diplomatica romaneasca si-a exprimat preocuparea in legatura cu acest fenomen si a afirmat convingerea ca guvernul spaniol va gasi "mijloacele oportune pentru a descuraja asemenea manifestari". Premierul Calin Popescu Tariceanu nu a vrut sa comenteze ieri aceasta problema.

    CAPITALA. Bucurestenii care utilizeaza transportul in comun vor avea la dispozitie, cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, cartele unice cu care vor putea calatori atat cu metroul, cat si cu mijloacele de suprafata. Directorul Gheorghe Udriste, din cadrul Primariei Capitalei, a precizat ca in perioada urmatoare se va semna un contract pentru introducerea suportului tehnic necesar sistemului unic de taxare. Potrivit aceleiasi surse, costul unei calatorii cu metroul sau cu mijloacele RATB va fi modificat dupa introducerea noului sistem.

    OFICIALIZARE. Candidatul Aliantei D.A. Adriean Videanu (foto) a primit ieri de la oficialii Biroului Electoral Municipal certificatul care atesta ca a obtinut functia de primar general al Capitalei in urma scrutinului de duminica. Videanu a spus ca mai are un singur pas procedural de urmat, depunerea juramantului, dupa care isi va incepe activitatea. Intrebat care vor fi primele sale proiecte, Videanu a explicat ca Municipalitatea "are resursele necesare" pentru a fi demarate "marile proiecte de infrastructura" din Capitala.

    SENAT ONLINE. Senatorii isi vor transmite sedintele in direct pe Internet, conform unei hotarari a conducerii acestei Camere. In plus, Biroul Permanent al Senatului a decis si amenajarea unei cabine de televiziune pentru a le oferi alesilor posibilitatea de a-si exprima opiniile la emisiunile cu teme parlamentare. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca nu este vorba de cheltuieli suplimentare, pentru ca studioul nu necesita decat "o masa, un scaun si o camera video". (Aniela Nine)

    MOSTENIRE. O batrana din judetul Calarasi vrea ca averea ei sa fie mostenita de ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, pentru ca a fost "fermecata de prestanta plina de inteligenta a acestuia", transmite Mediafax. Femeia de 85 de ani sustine ca nu are copii si ofera o mostenire formata dintr-o casa la Oltenita, cu o curte de 800 de metri patrati, o alta casa la tara, cu o curte de 2.000 mp, si trei hectare de teren arabil. Ministrul Finantelor nu a vrut sa comenteze aceasta situatie.

    ILFOV. O instalatie artizanala destinata furtului de combustibil a fost descoperita ieri dimineata de jandarmii ilfoveni in apropierea comunei Jilava, informeaza Mediafax. Dispozitivul se intindea pe circa 150 de metri si trecea pe sub soseaua de centura a Capitalei si pe sub calea ferata. Potrivit jandarmilor, instalatia era alcatuita din doua "fire" si fusese racordata atat la conducta de benzina, cat si la cea de motorina a Conpet. Maiorul Valentin Indries sustine ca instalatia era noua si ca hotii nu apucasera sa o foloseasca.

    LANSARE. Pe 3 mai, Cristian Tudor Popescu si echipa demisionara de la Adevarul vor lansa ziarul Prezent. Profilul noului cotidian va fi unul de informatii si atitudine, iar politica sa editoriala va fi decisa de Cristian Tudor Popescu, redactor-sef, Bogdan Chireac, Adrian Ursu, Lelia Munteanu, in calitate de redactori-sefi adjuncti, si Mircea Dinescu, senior editor. Cei cinci sunt in acelasi timp si singurii actionari ai produsului mediatic. Echipa de la Prezent va fi formata din 50 de redactori si fotoreporteri, toti demisionari de la Adevarul. (Mihaela Suciu)
    ×
    Subiecte în articol: observator