x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFO

INFO

17 Dec 2006   •   00:00

Trafic - DN10 mai asteapta
Traficul pe Drumul National 10 care face legatura intre judetele Buzau si Brasov ar putea fi reluat in circa o saptamana. DN 10 Buzau-Brasov a fost blocat definitiv, vineri seara, dupa producerea unei imense alunecari de teren, care a antrenat mii de metri cubi de pamant si arbori smulsi din radacini. O data cu degajarea drumului de aluviuni, specialistii vor analiza posibilitatea amenajarii unui semitunel.

COMEMORARE - 530 de ani de la moartea lui Tepes
O placa comemorativa a fost montata sambata de autoritatile judetene la poarta Manastirii Comana din judetul Giurgiu, cu ocazia implinirii a 530 de ani de la moartea lui Vlad Tepes. Potrivit primarului comunei Comana, Tudor Dumitru, manifestarea a avut o dubla semnificatie, pentru ca a fost comemorata moartea lui Vlad Tepes si 545 de ani de la prima biserica ctitorita pe aceste meleaguri de catre domnitor. Pe vechiul amplasament al primei biserici ridicate de Vlad Tepes se afla acum Manastirea Comana.

INVATAMANT - Simultanul, desfiintat din 2007?
Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a declarat, sambata, la Bistrita, ca peste 50.000 de elevi invata in sistem simultan si asimileaza doar pe jumatate materia predata, Ministerul intentionand sa elimine definitiv aceasta forma de educatie, din 2007, mai intai la clasele V-VIII. Totodata, Mihail Hardau a precizat ca recalibrarea retelei scolare se va putea face doar prin achizitia de noi microbuze scolare.

Captura - 9.000 de petarde confiscate
Politistii aradeani au confiscat de la un barbat din orasul Lipova 9.000 de patarde, pocnitori si artificii si 56 de rachete si baterii. Proprietarului i s-a intocmit dosar penal si este pasibil de inchisoare. El vindea materialele explozive dintr-un garaj, in imediata apropiere a pietei centrale din localitate. Din cauza controalelor frecvente din judetul Arad, anul acesta numarul vanzatorilor de petarde a scazut foarte mult. (Andrei Ando)

CLICK - Razvan Jigorea, spre alte culori
Razvan Jigorea a plecat dintre noi, cei vii. Pana la cei 32 de ani ai sai, reusise sa se imprieteneasca cel mai bine cu aparatul de fotografiat. Ca era apreciat intre confratii sai o dovedesc cuvintele frumoase de pe forumurile site-urilor cu fotografii, acolo unde avea postate lucrari. A publicat in revistele Dilema, Respiro, Nukontrast si a avut patru expozitii personale. Lucrarile sale, ca cea din imagine, i-au ramas in colectii private din Timisoara, Cluj, Arad si New York. (Daniela Sontica)

DN1 - Accident in lant la Sibiu
Un accident in care au fost implicate cinci masini, printre care si un TIR, s-a produs pe DN 1, in judetul Sibiu. Trei persoane au fost ranite. Bucati din masinile implicate in accident s-au intins pe mai bine de 150 de metri pe sosea, iar coloanele de masini formate la iesirea din Sibiu spre Alba au ajuns la aproape cinci kilometri.

ESTETICA - Centru nou pentru frumusete
Un nou centru de infrumusetare s-a deschis in Bucuresti. Esthera Medical Beauty Center aduce cele mai noi tehnologii si tehnici de infrumusetare (vacuum, masaj, fast slim, electrostimulare, etc). Stela Popescu, Benone Sinulescu, Cornelia Catanga, Silvia Dumitrescu, Alina Sorescu, Radu Ille, Elisabeta Lipa, Doina Ignat, Monica Iagar au fost cateva dintre vedetele care au participat la eveniment. (Raluca Grintescu)

CRACIUN MAE - Un toaster pentru ministru
Ministerul Afacerilor Externe a organizat zilele acestea, intr-un club bucurestean, o petrecere de Craciun dedicata presei. Ca invitat special a fost trupa "Damian and Brothers", care a oferit pentru prima data un spectacol pentru publicul romanesc. Un eveniment, avand in vedere ca spectacolul lor a mai avut loc la Londra, Dublin si Viena. Antena 1 a facut cadou ministrului de Externe Traian Ungureanu un toaster pentru prajit painea, cu sigla Antenei.

OLIMPIADA - Elevi romani medaliati in Brazilia
Olimpiada de stiinta pentru juniori, la care au participat elevi cu varsta intre 14 si 16 ani, s-a desfasurat recent in Brazilia. Din lotul Romaniei au facut parte sase elevi, care s-au intors acasa cu doua medalii de argint si patru de bronz. (Andrei Ando)
×
Subiecte în articol: observator