x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infracţionalitatea comisă de români la Paris a crescut de trei ori

Infracţionalitatea comisă de români la Paris a crescut de trei ori

18 Apr 2011   •   16:41
Infracţionalitatea comisă de români la Paris a crescut de trei ori
161684-.jpgClaude Gueant, ministrul francez de Interne, a declarat că infracţionalitatea comisă de români la Paris a crescut de trei ori. Potrivit oficialului, în 2010 au avut loc 4.162 de infracţiuni ai căror autori au fost identificaţi ca fiind români.

"Această situaţie justifică pe deplin o consolidare a cooperării între instituţiile noastre şi cred că această situaţie înseamnă o creştere a infracţionalităţii, pe care parizienii o resping", a afirmat Claude Gueant, potrivit realitatea.net.

Ministrul francez a precizat însă că acţiunile câtorva mii de persoane nu trebuie să aibă o implicaţie negativă asupra imaginii României în Franţa, care, susţine el, se bucură în continuare de o imagine pozitivă, "gândindu-ne la scriitori, la artişti, la savanţii care provin din România", după cum a precizat Gueant.

În septembrie anul trecut, un raport al poliţiei franceze arăta că unul din patru furturi comise de minori la Paris are ca autor un român. Raportul arăta că micii infractori, controlaţi de reţele est-europene, s-au specializat în furturi de buzunare, comise în general în locurile foarte frecventate, cum ar fi Champs-Elysee.

×