x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infractori integraţi în muncă

Infractori integraţi în muncă

de Diana Scarlat    |    29 Sep 2010   •   00:00

Poliţia Capitalei a semnat un protocol cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), pentru a da împreună o mână de ajutor bieţilor vânzători de ţigări netimbrate din cartierul Rahova, să-şi găsească o muncă cinstită.

În baza acestui protocol, infractorii care vând  ţigări de contrabandă fără să plătească taxe şi impozite în prezent, dacă vor fi prinşi şi amendaţi de poliţişti, vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă, pentru a nu se întoarce la activităţi ilegale.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că poliţiştii Secţiei 19 au acordat aproximativ 1.000 de amenzi vânzătorilor de ţigări netimbrate din cartierul Rahova de la începutul anului. Protocolul a intrat în vigoare de miercuri, când la Secţia 19 Poliţie a fost afişată prima listă cu o ofertă de 100 de locuri de muncă, printre care ciontolitor tranşator carne, babysitter, guvernantă, fotocopist, lăcătuş, frezor etc. "Dacă strategia va avea succes, Poliţia Capitalei ar putea extinde protocolul şi la alte secţii de poliţie. Noi înţelegem ce se întâmplă în Europa şi în lume şi facem acest lucru pentru a ajuta comunitatea şi pentru a combate infracţiunile", a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. 

×
Subiecte în articol: observator