x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înghesuială la ajutoarele pentru încălzire: "Mi-e silă de România!"

Înghesuială la ajutoarele pentru încălzire: "Mi-e silă de România!"

02 Noi 2010   •   00:00
Înghesuială la ajutoarele pentru încălzire: "Mi-e silă de România!"

Sute de oameni stau la coadă la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Constanţa, pentru a depune documentele pentru ajutorul de încălzire. Disperaţi că nu reuşesc să-şi depună actele, oamenii se îmbulzesc în faţa uşii de la primele ore ale dimineţii.



"Mi-e ruşine că m-am născut în România. Mi-e silă de România. Uitaţi ce este aici. Nu putem să intrăm să ne rezolvăm treaba", a spus una dintre femeile prinse în înghesuială.

"Nu e ordine înăuntru. Au băgat la grămadă. Şi handicapaţi şi alocaţii şi copii. Trebuia câte o zi pentru fiecare şi apoi să venim şi noi bătrânii", a spus o altă persoană care stătea la coadă.

Situaţie inedită şi la Satu Mare. În premieră, angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei vor verifica electronic averile celor care solicită acordarea subvenţiilor pentru încălzire, lucru care nu este tocmai pe placul oamenilor, anunţă Antena3.

Potrivit legii, de la plata ajutorului de încălzire sunt excluşi cei care deţin autobuze, microbuze, tractoare, combine, gatere sau terenuri care depăsesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în mediul rural. De asemenea, nu primesc ajutor cei care au peste 20 de oi, peste 5 porci sau mai mult de 3 bovine.

×
Subiecte în articol: observator