x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Îngheţată de 121 de metri la Covasna

Îngheţată de 121 de metri la Covasna

09 Aug 2010   •   00:00

Locuitorii oraşului staţiune Covasna vor prepara o ruladă de îngheţată în lungime de 121 de metri, cu zece metri mai lungă decât anul trecut. Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că evenimentul va avea loc la începutul lunii septembrie.



Potrivit Agerpres,acesta este cel de-al treilea an în care în oraşul Covasna  va fi preparată o ruladă de îngheţată de dimensiuni uriaşe.

Cea de anul trecut, din vanilie şi ciocolată, a avut o lungime de 111 metri şi o greutate de aproape 250 kilograme.

Îngheţata a fost întinsă pe un lung şir de mese în centrul oraşului, iar după ce recordul a fost imortalizat pentru posteritate, a fost împărţită tuturor celor prezenţi la eveniment.

La manifestare a fost prezentă şi Elena Udrea, ministrul Turismului, care a apreciat faptul că locuitorii judeţului Covasna ştiu să creeze evenimente gastronomice care să atragă turiştii.

Locuitorii judeţului Covasna au organizat în ultimii ani numeroase festivaluri gastronomice, prilej cu care au preparat o tocăniţă din 400 de kilograme de ciuperci, o ciorbă de păstrăv de 1.100 de litri, un gulaş de fasole de jumătate de tonă, un bulz cu mămăligă şi brânză în lungime de 151 de metri, un colac secuiesc de peste zece metri şi mai mult de un kilometru de cârnaţi.

Luna aceasta, la Sfântu Gheorghe va avea loc Festivalul florilor comestibile şi Festivalul cartofului la Târgu Secuiesc, iar în septembrie Festivalul tocăniţelor la Covasna şi Festivalul vânătorilor de la Malnaş Băi.

Toate aceste manifestări gastronomice au ca scop promovarea artei culinare şi atragerea cât mai multor turişti în această zonă.

×
Subiecte în articol: observator