x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inginerii funciare cu Parcul Tei Toboc

Inginerii funciare cu Parcul Tei Toboc

08 Sep 2004   •   00:00

Fostul primar CDR-ist al Sectorului 2, impreuna un un secretar al Consiliului local si fostul sef al Administratiei Domeniului Public de pe langa aceeasi institutie au pe rolul instantelor mai multe procese penale.

Dosarele au fost instrumentate de catre Serviciul Economico-Financiar din cadrul Politiei Sectorului 2, anchetatorii incepand urmarirea penala impotriva lui Vladimir Popescu la mijlocul anului 2002. Alaturi de el este cercetat si secretarul din primarie, Toma Sutru. Ei sunt acuzati ca au folosit in interes personal Baza Tei-Toboc din parcul cu acelasi nume, semnand in acest scop mai multe contracte si determinand consiliul local de la vremea respectiva sa avizeze favorabil tranzactiile cu aceste terenuri. Din schema nu putea sa lipseasca, evident, nici fostul director al ADP Sector 2, Florin Vassu Dimov.

ACUZATII. Surse judiciare au precizat pentru Jurnalul National ca cei trei sunt acuzati ca au semnat cu societatea Luxor T&D Impex un contract de colaborare si asociere in participatiune pentru reamenajarea parcului Tei Toboc. Materialul de urmarire penala din dosarul nr. 5808/P/2004 precizeaza ca respectivii oficiali nu au cerut, la vremea respectiva, aprobarea Consiliului General si a Consiliului Local, ca nu au evaluat investitiile cifrate de partener la 7,9 milioane de dolari si ca nu au urmarit respectarea obligatiilor contractuale.

HOTARARE. Sursele citate au precizat ca, la data de 30 octombrie 1997, Consiliul Local al Sectorului 2 adopta Hotararea 92/1997 privind reamenajarea Parcului Tei-Toboc. Primaria a intocmit un referat de specialitate, iar consiliul local a hotarat imediat ca Parcul Tei Toboc sa intre in administrarea ADP Sector 2, pentru "refacerea, protectia si conservarea, astfel incat sa fie redat destinatiei initiale". Respectiva hotarare a fost validata de Prefectura, urmand sa intre in aplicare, iar orice probleme administrative legate de Parcul Tei-Toboc vor intra in atributiunile Consiliului General al Capitalei. (Alexandru Mihai)

PAGUBA DE MILIARDE

Afacerea in sine ar fi fost una foarte profitabila pentru Primaria Sectorului 2, pe de o parte, care ar fi putut dezvolta un centru de agrement la standarde europene, si pentru locuitorii Capitalei, care ar fi beneficiat de o noua locatie de odihna si distractie.

Este vorba aici despre o suprafata de teren de ordinul sutelor de mii de metri patrati, suprafata din care 114.120 mp au fost luati efectiv si folositi de SC Luxor T&D Impex SRL in interes personal.

Suprafata a fost ocupata de aceasta firma fara solicitarea si incasarea de catre Primaria Sectorui 2 a unei sume minime proportionala cu suprafata utilizata.

Prejudiciul care a fost estimat de Curtea de Conturi si este nerecuperat inca se ridica la 27,7 miliarde lei.

×
Subiecte în articol: observator