x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ingropata de vie

Ingropata de vie

15 Dec 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Ucigasii au fost prinsi, cadavrele au fost gasite. Tripla crima are legatura cu drogurile.

Cei doi soti Ion au fost ucisi in propria locuinta, iar micuta Amalia Victoria (8 ani) a fost ucisa ulterior. Familia Ion din Mangalia a disparut pe 29 septembrie. Ieri, dupa ce cetateanul albanez Shyti Blenis (foto stanga) si nepotul victimelor, Stefan Niculescu (foto dreapta), au fost arestati si perchezitionati, anchetatorii au descoperit dovezi si au obtinut marturii care au dus la descoperirea victimelor.

Misterul macelului de la Mangalia a fost dezlegat

Cetateanul albanez Blenis Shyti si un nepot al sotilor Ion au fost retinuti ca fiind principalii vinovati de uciderea familiei Ion din Mangalia, care a fost data disparuta in urma cu aproape 3 luni. Un al treilea suspect a fost arestat marti seara, la Bucuresti. Ieri au fost gasite cadavrele celor doi soti intr-o padure din apropierea Costinestiului, iar trupul fetitei lor, Amalia, langa localitatea Valul lui Traian.
MARIANA CRACIUN, DORU COBUZ

SUSPECTII. Shyti Blenis (foto) si nepotul familiei Ion, Stefan Niculescu (22 de ani), sunt principalii suspecti
Familia Ion, Alexandru (39 de ani), Lucretia (35 de ani) si fiica, Amalia Victoria (8 ani), a fost vazuta ultima oara in viata pe 29 septembrie. Primele urme ale ciudatei disparitii au aparut in octombrie, cand politistii au descoperit autoturismul familiei Ion, nou-cumparat, abandonat intr-o parcare dintr-un cartier marginas al Constantei. Procurorul Adina Florea spune ca, la ora actuala, exista trei suspecti, unul dintre ei, cetateanul albanez Shyti Blenys (21 de ani), student in anul doi la Universitatea Ovidius din Constanta, fiind deja arestat sub acuzatiile de trafic cu persoane si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Politistii au stabilit ca Alexandru Ion a fost ucis cu cutitul, in vreme ce sotia sa, Lucretia, a fost strangulata in propria casa. Fiica lor, Amalia, a fost ucisa ulterior si transportata intr-o cutie de televizor pana in padurea de langa localitatea Valul lui Traian. Grozavie: la necropsie, medicii au constatat ca micuta Amalia traia cand a fost ingropata in padure. In gura si in trahee avea pamant.

DOVEZI. Politistii au descins vineri noaptea in apartamentul albanezului din Constanta si l-au retinut pe Blenis. In timpul perchezitiei, anchetatorii au descoperit in sertarul noptierei din dormitor buletinele de identitate ale sotilor Ion din Mangalia. In acelasi apartament au fost gasite telefonul mobil al lui Alexandru Ion, contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, incheiat intre Blenis Shyti si familia din Mangalia, precum si o cutie cu cinci cartuse. Desfasuratorul convorbirilor telefonice le-a demonstrat anchetatorilor ca ultimele apeluri efectuate de sotii Ion au fost facute catre numarul de celular al albanezului. Blenis Shyti a cumparat de la familia Ion un apartament in urma cu un an si ceva.

Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea
DRAGOSTE. Alexandru Ion era recunoscut pentru cat de mult o iubea pe fiica sa, Amalia
DESTIN SUMBRU. Cadavrul Amaliei a fost gasit in padurea de langa localitatea Valul lui Traian

NEPOTUL. Studentul a fost arestat sambata trecuta, pe o perioada de 29 de zile, sub acuzatiile de trafic de persoane si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Politistii au continuat investigatiile si au mai aflat ca albanezul era in legatura cu Stefan Niculescu (22 de ani), nepotul Lucretiei Ion. "In cursul anchetei primare, studentul albanez ne-a furnizat informatiile necesare pentru a stabili locul in care au fost ingropate victimele triplului asasinat", a precizat Adina Florea, purtatorul de cuvant al Parchetului Constanta.

Anchetatorii nu au stabilit exact mobilul triplei omucideri, dar se pare ca sotii Ion erau implicati in traficul de droguri. Totodata, nu este exclus nici mobilul jafului, ei fiind cunoscuti drept oameni instariti, intorsi de la munca din Germania, unde lucrasera jumatate de an ca ospatari. Ancheta este continuata de politistii Serviciului Judiciar, din cadrul IJP Constanta, si de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta.
SUME SUSPECTE
In perioada mai-august a acestui an, sotii Ion au fost plecati la munca in Germania. Ei au fost angajati la restaurantul "Alte Reinfere" din Düseldorf. Cei doi au intrat in tara la sfarsitul lui august si au declarat la granita suma de 9.000 de euro. Din investigatii a reiesit ca cei doi au achitat o datorie de 1.500 de euro. Alte cheltuieli majore nu au avut. Ceilalti bani, peste 7.000 de euro, nu au fost depusi in banca, dar nici nu au fost gasiti in casa de catre anchetatori. Aceasta suma de bani, la care se adauga aceea cheltuita de cei doi soti pentru achizitionarea automobilului Opel, ar putea fi cheia care sa explice crima. Cel putin teoretic, doar daca nu cumva cei doi soti au avut surse de venit suplimentare, ei nu ar fi putut aduna banii in 3 luni din salariile de ospatari.
ZEITA FORTUNA
Anumite surse au vorbit despre rolul intamplarii in rezolvarea acestui caz. Se pare ca politistii au descins in apartamentul lui Shyti intamplator, dupa ce o prostituata din Cernavoda a reclamat in urma cu aproximativ o saptamana faptul ca Blenis Shyti ar fi cumparat-o de la un proxenet cu 600 de euro pentru a o trimite sa se prostitueze in Spania. Verificarile in urma acestei plangeri, se pare, au fost cele care au dus la identificarea dovezilor privind implicarea acestuia in crima de la Mangalia. Procurorul constantean Adina Florea a declarat ca primele indicii care au condus la elucidarea misterioasei disparitii a familiei Ion au aparut "intamplator". Ieri insa, sefii procuraturii si ai IJP Constanta au negat aceasta poveste si au subliniat participarea unor efective deosebite.
×
Subiecte în articol: observator shyti