x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz HALUCINANT: IML a dat unei familii cadavrul unei femei în loc de cel al unui bărbat

Caz HALUCINANT: IML a dat unei familii cadavrul unei femei în loc de cel al unui bărbat

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   15:25
 Caz HALUCINANT: IML a dat unei familii cadavrul unei femei în loc de cel al unui bărbat
Sursa foto: Pixland/Getty Images

Mai mulți angajaţi ai Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) sunt cercetaţi, după ce au dat unei familii care trebuia să înmormânteze un bărbat, cadavrul unei femei, scrie Libertatea. 

Cumplita eroare a fost descoperită abia după trei luni, când cadavrul bărbatului despre care se credea că a fost trimis familiei pentru înhumare a fost găsit în unul dintre frigidere. Mai mult decat atat, familia defunctului nu a ştiut acest lucru, pentru că i s-a spus că trupul neînsufleţit este în stare avansată de putrefacţie, aşa că rudele nu au deschis sicriul.

În cursul lunii noiembrie, angajaţii INML au descoperit că în frigiderele instituţiei se află cadavrul unui bărbat care figura ca ridicat de familie încă din prima săptămână a lunii august, scrie Libertatea.

Potrivit sursei citate, în vara aceasta, la INML au ajuns trupurile a două persoane, un bărbat şi o femeie.  Familia bărbatului a venit, în prima săptămână a lunii august, să îl ridice, fiind informată în legătură cu starea avansată de putrefacţie a cadavrului, motiv pentru care rudele nu au deschis sicriul. Pe de ată parte, familia femeii moarte în aceeaşi perioadă nu a mers să ridice cadavrul pentru înhumare.

„După trei luni, angajaţii INML au curăţat frigiderele instituţiei şi şi-au dat seama că trupul bărbatului se află încă acolo. În schimb, aceştia au stabilit că un alt cadavru, al unei femei decedate în aceeaşi perioadă, sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, nu se mai află în institut”, scrie sursa citată.

Directorul INML,  George Cristian Curcă, a recunoscut pentru Libertatea că angajaţii instituţiei au încurcat cele două cadavre, dar a refuzat să comenteze situaţia, explicând că la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă. El a precizat că la nivelul INML a fost convocată o comisie de cercetare care va prezenta p concluzie marţea viitoare.

 

×
Subiecte în articol: inml cadavru bărbat eroare