x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soluții inovative pentru consolidarea a două clădiri din București, fără relocarea proprietarilor

Soluții inovative pentru consolidarea a două clădiri din București, fără relocarea proprietarilor

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   22:50
Soluții inovative pentru consolidarea a două clădiri din București, fără relocarea proprietarilor
Sursa foto: facebook

Două clădiri din București vor fi consolidate fără relocarea proprietarilor, prin soluții inovative testate de echipe de cercetare europene în colaborare cu arhitecți români și specialiști ai Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, spune primarul Nicușor Dan.

Potrivit primarului general, este vorba despre un proiect pilot, care presupune montarea unui exoschelet (schelet extern) fără mutarea locatarilor, iar banii provin din fonduri europene prin programele Horizon – Multicare și E-safe.

”Această soluție nouă se poate aplica doar în cazul unor clădiri care nu sunt imobile istorice și nici nu se află în zone protejate, astfel încât să se poată interveni pe zidurile exterioarei”, a scris edilul pe Facebook.

Cele două clădiri, de două și patru etaje, sunt situate la Intrarea Văcărești nr 2 și Aleea Pricopan nr. 12.

Dacă primul imobil se va consolida cu exoschelet din lemn - soluția de proiectare aparținând cercetătorilor din Italia - cel de-al doilea imobil, din Aleea Pricopan nr. 12, se va consolida cu un exoschelet din metal și va permite realizarea de balcoane pentru cele 40 de apartamente, fiind vorba despre locuințe sociale de 30 mp.

 

 

×
Subiecte în articol: inovativ consolidare relocare