x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înscrieri pentru universităţile din străinătate

Înscrieri pentru universităţile din străinătate

de Diana Scarlat    |    03 Noi 2010   •   00:00

La 1 septembrie s-a dat startul pentru înscrierile prin sistemul centralizat UCAS şi pentru sesiunea de admitere în anul universitar 2011-2012 la universităţile din Marea Britanie.

Tinerii preferă să aplice prin serviciul UCAS, oferit de "Integral Programe Educaţionale", deoarece procesul este mai facil şi mai rapid. Candidaţii beneficiază de experienţa consultanţilor acreditaţi UCAS şi fiecare aplicant beneficiază de consultanţă gratuită pentru alegerea universităţii, în funcţie de domeniul de interes, fiind asistat pentru pregătirea documentelor şi a scrisorii de motivaţie.

Taxele, care de regulă trebuie plătite numai prin carte de credit direct în Marea Britanie, pot fi achitate la sediul "Integral". "Anul acesta, UCAS a stabilit o taxă de aplicare de 21 de lire sterline, cu 2 lire mai mult faţă de anul precedent. Anul trecut, peste 350 de tineri au beneficiat de serviciile centrului UCAS din cadrul «Integral», iar cei care au aplicat prin «Integral» au demonstrat că universităţile de prestigiu, precum Cambridge, sunt accesibile pentru cei cu pregătire solidă", explică Irina Christova, manager al companiei "Integral Programe Educaţionale", firma de consultanţă licenţiată UCAS Applied Center.

O oportunitate deosebită de a primi consultanţă gratuită pentru studii în străinătate pentru cei din anul terminal de liceu va fi ediţia de toamnă a târgului "World Education", care va avea loc pe 6 şi 7 noiembrie 2010, la hotel Hilton din Bucureşti. Cei interesaţi să participe, atât la târg, cât şi la seminariile organizate, se pot înregistra pe www.world-education.ro. Anul trecut, în cadrul proiectului "World Education" au fost consiliaţi peste 2.000 de aplicanţi. Candidaţii interesaţi de admiterea la universităţi din străinătate în ianuarie şi februarie 2011 trebuie să ştie că cei care nu au reuşit să aplice până în prezent au posibilitatea să-şi înceapă studiile şi în lunile ianuarie şi februarie.

Sunt deja disponibile informaţii detaliate despre programele de studiu care încep în sesiunea de iarnă. Amănunte vor fi oferite chiar în timpul târgului "World Education", care se va desfăşura în acest week-end la Bucureşti. Cei care doresc să-şi înceapă studiile în luna ianuarie, vor trebui să menţioneze acest lucru pe formularul de înregistrare, disponibil pe www.world-education.ro şi vor primi informaţii detaliate pentru toate specializările disponibile, urmând a putea să aplice inclusiv în cadrul târgului. Termenul limită de înscriere pentru admiterea în sesiunea din februarie la studii în Olanda a fost prelungit până pe 17 ianuarie, astfel încât cei interesaţi vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru pregătirea dosarului. În Marea Britanie, admiterea este deschisă pentru aproape toate specializările, însă locurile sunt limitate, iar data finală la care se poate aplica este 15 noiembrie.

Târgul "World Education" oferă o serie de oportunităţi de obţinere a burselor. Universitatea din Aberystwyth va organiza în acest an un examen special pentru burse, în cuantum de 1.000-1.200 lire sterline. La examenul care va avea loc pe 8 februarie vor putea participa 50 de candidaţi. Examenul va consta în două probe, în funcţie de specializarea aleasă de aplicant. "Înscrierile se vor putea face la sediul «Integral», până la sfârşitul lui decembrie 2010. Prin urmare, toată aplicaţia UCAS trebuie finalizată până la această dată", mai spune Irina Christova. Candidaţii români sunt interesaţi în mod deosebit de Aberystwyth, după ce guvernul Ţării Galilor a acordat cu doi ai în urmă burse nerambursabile care acoperă cea mai mare parte a taxei de şcolarizare. "Studenţii sunt foarte mulţumiţi de condiţiile oferite de această universitate care pe 15 ianuarie 2010 a intrat în clasamentul Times pe locul 4, pentru calitatea studiilor oferite şi satisfacţia studenţilor", a completat managerul companiei "Integral Programe Educaţionale".

×
Subiecte în articol: observator