x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia Judiciară: Declaraţiile lui Ponta la adresa procurorului de caz au adus atingere independenţei justiţiei

Inspecţia Judiciară: Declaraţiile lui Ponta la adresa procurorului de caz au adus atingere independenţei justiţiei

29 Sep 2015   •   16:57
Inspecţia Judiciară: Declaraţiile lui Ponta la adresa procurorului de caz au adus atingere independenţei justiţiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Inspecţia Judiciară (IJ) a constatat că declaraţiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" au fost de natură să aducă atingere independenţei şi prestigiului justiţiei, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, oficiali ai IJ.

Consecinţa concluziilor IJ este că, prin afirmaţiile făcute de şeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar.

Raport IJ a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va discuta într-o viitoare şedinţă şi urmează să decidă dacă îl va însuşi sau nu.

Sesizarea IJ a fost făcută la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmaţiile făcute de Victor Ponta pe o reţea de socializare.

Premierul Ponta a scris: "(...) singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani!''. AGERPRES

×