x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia Muncii, despre explozia de la Sighet: Nu s-a respectat o regulă de bază - oprirea gazelor şi curentului

Inspecţia Muncii, despre explozia de la Sighet: Nu s-a respectat o regulă de bază - oprirea gazelor şi curentului

19 Feb 2012   •   12:01

Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat ca primele date in cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmatiei arata ca ar fi fost incalcata o regula elementara, si anume nu ar fi fost intrerupta furnizarea cu gaze si electricitate in cladire.

Dantes Nicolae Bratu a precizat ca cea de-a doua explozie s-a produs deasupra clubului, unde era un cabinet notarial nefunctional, organele de ordine care au intrat acolo pentru a face cercetari aprinzand lumina si astfel s-a produs cea de-a doua deflagratie, considerata accident de munca.

"O prima constatare este ca nu s-ar fi intrerupt curentul si gazele, desi aceasta era o regula elementara. Acest lucru urmeaza sa fie stabilit cu certitudine pana la sfarsitul anchetei", a explicat inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, citat de Mediafax.

Seful IM a mai explicat ca echipa de inspectori de munca ia declaratii la fata locului si inceaerca sa stabileasca cauzele si imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Inspectorul general de stat de le Inspectia Muncii a declarat ca a dispus ca in cursul zilei de luni sa se deplaseze la Sighetu Marmatiei si un specialist in gaze din Bucuresti, precum si un expert de la Institutul National de Cercetare-Dezvolatre pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani pentru a face o expertiza in acest caz.

Prima explozie de la clubul din Sighet a avut loc, sambata, in jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul caruia se afla discoteca, care insa nu era conectata la reteaua de gaze. A doua explozie care i-a surprins pe anchetatorii care faceau investigatii la fata locului s-a produs in jurul orei 10.30.

In urma primei explozii, sapte persoane au fost ranite, dintre care sase tinere care au fost aduse la Spitalul de Arsi din Bucuresti, cu un avion militar, au suferit arsuri pe 30-60 la suta din suprafata corpului, mai ales pe fata si pe maini, unei a saptea careia i-a ars parul ramanand in spitalul din Sighet.

In a doua deflagratie, zece persoane au fost ranite, printre care trei ofiteri de politie, doi pompieri si un notar, care avea biroul deasupra clubului. Printre ranitii celei de-a doua explozii se numara si directorul companiei de gaze Berg Sistem Gaz din Sighetu Marmatiei, care este in stare mai grava, precum si adjunctul sefului ISU Maramures, patronul barului si un cunoscut notar din oras.

×