x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia Muncii, pe urmele lui Funeriu la Palatul Cotroceni. Inspectorii verifică modul în care a fost angajat în funcţia de consilier prezidenţial

Inspecţia Muncii, pe urmele lui Funeriu la Palatul Cotroceni. Inspectorii verifică modul în care a fost angajat în funcţia de consilier prezidenţial

25 Iun 2012   •   06:37
Inspecţia Muncii, pe urmele lui Funeriu la Palatul Cotroceni. Inspectorii verifică modul în care a fost angajat în funcţia de consilier prezidenţial

Inspectia Muncii a fost trimisa la Palatul Cotroceni. Inspectorii verifica modul in care a fost angajat Daniel Funeriu, anunta Antena3. Potrivit actualului ministru al Educatiei, Liviu Pop, Daniel Funeriu nu a prezentat dovezi ca si-ar fi echivalat studiile facute in strainatate si nu a prezentat nici diploma de bacalaureat in momentul in care a primit functia de consilier prezidential pe probleme de educatie.

'Am solicitat Inspectiei Muncii sa verifice Administratia Prezidentiala pentru a vedea cum este incadrat domnul consilier prezidential pe probleme de educatie, avand in vedere ca nu are bacalaureatul si nu am gasit in arhiva ministerului ca si-ar fi echivalat studiile superioare. Din pacate am descoperit probleme la echivalarea unui titlu de doctor. Daca lucrurile sunt asa cum au fost sesizate, vom declansa o plangere impotriva ministrului Educatiei din 2010", a declarat Liviu Pop, care a precizat ca Daniel Funeriu nu a avut nevoie de echivalarea studiilor in calitate de ministru al Educatiei pentru ca era demnitar.

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu ocupa, din 10 februarie, functia de consilier prezidential. El a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta, dupa parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educatiei.

Studiile ministrului Educatiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoastere, in SUA, Japonia si Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi in institute si universitati.

La numirea sa in functia de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu ocupa functia de lider al grupului de cercetare de excelenta "Marie Curie" la Universitatea Tehnica din München, fiind si investigator principal in cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

In iulie 2011, Daniel Funeriu preciza ca a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat in ruta de studii pentru elite, dupa ce postul Antena 3 a prezentat un document din care rezulta ca ministrul a picat probele scrise si a primit o a doua sansa la oral.

Potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reusit sa treaca de proba scrisa a bacalaureatului pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua sansa la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza ca are datele de la un telespectator, a prezentat si un tabel in care aparea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar in dreptul acestuia era mentiunea "passe second groupe".

×