x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectori vamali, condamnaţi definitiv pentru luare de mită

Inspectori vamali, condamnaţi definitiv pentru luare de mită

06 Apr 2011   •   16:15

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea definitivă a trei inspectori vamali pentru luare de mită. Cei trei aunt acuzaţi că au pretins bani pentru a nu aplica amenzi unor administratori de magazine din Ialomiţa, informează DNA.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 4 mai 2009, Petre Zicu şi Constantin Ene, în calitate de inspectori vamali la DJAOV Ialomiţa - Compartimentul Accize, cu ocazia derulării unui control inopinat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din localitatea Perieţi, judeţul Ialomiţa, au pretins de la un denunţător o sumă de bani pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

În 8 mai 2009, Ene Constantin a primit de la denunţător, prin intermediul colegului său, suma de 600 de lei.

De asemenea, în 14 mai 2008, inculpaţii Petre Zicu şi Răzvan Cătălin Gartone, în calitate de inspectori vamali la DJAOV Ialomiţa - Compartimentul Accize, cu ocazia efectuării unui control inopinat la magazinul unei societăţi comerciale din localitatea Misleanu, judeţul Ialomiţa, au pretins de la un denunţător suma de 1.000 lei şi băuturi alcoolice pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

×