x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorul general şcolar al Capitalei: Locurile pentru clasa pregătitoare vor fi ajustate

Inspectorul general şcolar al Capitalei: Locurile pentru clasa pregătitoare vor fi ajustate

24 Feb 2012   •   09:28

Cristian Alexandrescu, inspectorul general scolar al Municipiului Bucuresti, a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca locurile pentru clasa pregatitoare din scolile bucurestene vor fi ajustate in functie de numarul de copii inregistrat pentru fiecare unitate de invatamant in parte.

Alexandrescu a explicat ca in anumite scoli sunt mai multe locuri decat copii, iar in unele mai multi copii decat locuri, aceasta situatie avand nevoie de o ajustare logistica.

"La nivelul Capitalei exista unele scoli unde sunt mai multe locuri pentru clase pregatitoare decat numarul copiilor recenzati. In scolile unde locurile sunt mai putine, se vor face suplimentari, dupa 2 martie, cand se va finaliza evaluarea", a spus Alexandrescu.

Inspectorul general scolar al Capitalei precizat ca au fost infiintate sase centre speciale pentru evaluarea celor 18.855 de copii recenzati si care pot incepe clasa pregatitoare.

"La nivelul Municipiului Bucuresti, unitatile de invatamant au elaborat o noua structura a circumscriptiei scolare. A fost realizat recensamantul copiilor cu varsta de incepere a scolii, acum centralizam toate datele. La nivelul Capitalei au fost recenzati 18.855 de copii, urmeaza sa solutionam si sa verificam ce se intampla cu cei care nu au fost acasa pentru a fi recenzati. Suntem in plina evaluare psiho-somatica, am infiintat sase centre pentru aceasta evaluare", a mai spus Cristian Alexandrescu.

×