x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înştiinţare de plată a impozitului pe numele cameramanului mort la Mihăileşti în explozia din 2004

Înştiinţare de plată a impozitului pe numele cameramanului mort la Mihăileşti în explozia din 2004

31 Ian 2010   •   00:00

Familia cameramanului Ionuţ Barbu, care a murit în mai 2004 în urma exploziei de la Mihăileşti, a primit recent o scrisoare de la Direcţia de Finanţe Publice Buzău în care se specifică faptul că tânărul are o restanţă la plata impozitului pe venit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În scrisoarea înmânată de postaş mamei lui Ionuţ Barbu se arată că tânărul mort în explozia de la Mihaileşti are o restanţă la plata impozitului pe venit.

După ce a primit înştiinţarea de plată, familia jurnalistului a achitat restanţa la plata impozitului pe venitul obţinut de tânăr înainte să moară, fiind vorba despre aproximativ 100 de lei.

Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Buzău admit că nu este normal ca la şase ani de la un deces pe adresa persoanei respective să fie emisă o astfel de înştiinţare, însă susţin că astfel de adrese sunt emise automat de calculator, dacă numele persoanei decedate nu a fost şters din baza de date.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Finanţe Publice Buzău, Rodica Mocanu, a declarat că astfel de probleme se mai produc ca urmare a unei colaborări deficitare cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei.

În explozia de la Mihaileşti din 24 mai 2004 şi-au pierdut viaţa 18 persoane, între care cameramanul Ionuţ Barbu, colega sa de echipă Elena Popescu, pompieri. În aceeaşi deflagraţie, 13 persoane au fost grav rănite.

×
Subiecte în articol: observator