x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instituţiile de apărare, ordine şi siguranţă vor sistem distinct de pensii

Instituţiile de apărare, ordine şi siguranţă vor sistem distinct de pensii

12 Mar 2010   •   00:00

Reprezentanţi ai MApN, MAI, SRI, SPP, STS şi SIE intenţionează să propună o serie de amendamente la Legea privind sistemul unitar de pensii publice, în cazul în care nu va fi menţinut, în ceea ce priveşte aceste categorii, sistemul actual, reglementat prin Legile 164/2001 şi 179/2004.

Intenţia este de a menţine actualul sistem de pensii pentru militari şi poliţişti fie în mod distinct, prin aplicarea în continuare a Legilor 164/2001 şi 179/2004, fie prin iniţierea unui proiect de lege care să reglementeze unitar pensiile militare de stat şi pensiile de stat ale poliţiştilor, fie prin introducerea unui capitol distinct privind pensiile de stat ale militarilor şi poliţiştilor în actualul proiect normativ.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că, în situaţia în care nu se acceptă propunerea menţinerii sistemului de pensii militare de stat şi a pensiilor de stat pentru poliţişti, vor fi formulate şi susţinute o serie de amendamente la Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii.

În prezent, sistemul pensiilor militarilor este reglementat de 164/2001, iar după demilitarizarea profesiei de poliţist, sistemul pensiilor de stat pentru aceştia este reglementat prin Legea 179/2004. Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice urmează să intre în dezbatere la Parlament, până în prezent având loc discuţii la nivelul Comisiei de muncă.

Pensionarii au anunţat, joi, că vor picheta la 26 martie Guvernul şi sediile prefecturilor, urmând ca la jumătatea lunii aprilie să decidă dacă mai continuă protestele, aceştia fiind nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie, de coplata în sănătate şi de reducerea numărului tichetelor de tratament.

×
Subiecte în articol: observator