x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin: Capsule gelatinoase și spray nazal

Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin: Capsule gelatinoase și spray nazal

21 Aug 2021   •   16:30
Institutul Cantacuzino lucrează la noul Polidin: Capsule gelatinoase și spray nazal

Specialiștii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depășit etapa de laborator și pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleț și a unor spray-uri nazale.

Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunță că reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Scopul este că produsul să ajungă pe piața de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populație.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Specialiștii mai anunță că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activitățile se desfășoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.

(sursa: Mediafax)

×