x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întâlnire cu criminalul de la Cernavodă

Întâlnire cu criminalul de la Cernavodă

de Paula Anastasia Tudor    |    Doru Iordache    |    06 Ian 2011   •   00:21
Întâlnire cu criminalul de la Cernavodă

Criminalişti cu experienţă au stabilit că în majoritatea cazurilor, asasinii revin la locul faptei. În cazul triplului asasinat de la Cernavodă, situaţia a fost puţin diferită, dar foarte aproape de această cutumă.

Ieri am încercat să facem o documentare cât mai amănunţită la Cernavodă. Am fost pe Strada Călăraşi, la numărul 45, locul unde şi-au găsit sfârşitul soţii Garoafă, părinţii adoptivi ai Gabrielei Mitu.
Am discutat cu câţiva dintre vecini, apoi am ajuns pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră la locul unde Bogdan Mitu şi-a înecat soţia sub ochii fratelui vitreg, în vârstă de 14 ani, Georgel. Am reuşit să-l imortalizăm chiar pe Gheorghe Deli-Iorga. Am "capturat" ce ne interesa, la locul unde Bogdan Mitu şi-a înecat soţia.

Am mai zăbovit puţin. Persoanele de la mal au înaintat spre noi şi am intrat în vorbă. Un tip la vreo 1,75, cu ochelari de vedere, s-a îndreptat spre noi şi l-am întrebat dacă a cunoscut vreuna dintre victime.

El ne-a mărturisit că a fost coleg din clasa a treia până în a noua cu Bogdan Mitu. Ne-a povestit că avea un comportament ciudat. Că îşi bătea mama şi era foarte gelos. În clasa a noua a încercat să facă spiritism şi a abandonat Liceul Anghel Saligny încă din acel an. L-am mai întrebat dacă era bolnav. Ne-a spus că fostul său coleg slăbise foarte mult în ultimul an şi se vorbea că mai are doar câteva luni de trăit. El spunea că nu mai avea serviciu de mult timp şi ultima oară fusese angajat ca agent de pază la firma Securent.

Cu un pic de suspiciune în glas, interlocutorul ne-a mai spus că se vorbeşte că Bogdan ar fi "trimis-o pe soţia lui la produs". Su­gera că era un fel de "peşte", iar soţia sa era prostituată. Mai spunea că Bogdan Mitu făcea parte dintr-o fa­mi­lie dezorganizată şi că părinţii săi s-ar fi despărţit tot din cauza lui. Ar fi încercat să ajungă la un seminar teo­logic în Constanţa după ce s-a lă­sat de liceu şi niciodată nu i-a prea plă­cut munca.

Despre relaţia lor, sur­sa noastră spunea că în ultimul timp doar se salutau şi că de fapt Bogdan Mitu a fost foarte apropiat de fratele său geamăn. În final s-a arătat supărat că fratele său a apărut în câteva fotografii care au fost difuzate pe posturile de televiziune. I-am sugerat să se adreseze posturilor tv şi a spus că a dat mesaje, dar lucrurile nu s-au schimbat. Am insistat să ne spună numele său, dar a replicat că doreşte să fie anonim, pentru că îl cunoaşte mama lui Bogdan şi nu vrea să apară. Într-un final, ne-a spus să-l cităm cu iniţialele D.G.

După discuţie am plecat la sediul poliţiei Cernavodă. Acolo am încercat să luăm o de­cla­raţie oficială. În timp ce discutam pe treptele poliţiei, a apărut D.G., însoţit de prietenul său care se afla pe malul canalului. L-am întrebat ce caută acolo şi mi-a răspuns că l-a chemat şeful poliţiei şi a răspuns solicitării. Noi am plecat, dar D.G. – sau Gheor­ghe Deli-Iorga – nu a mai părăsit se­diul poliţiei.

Ulterior am aflat că el era ucigaşul soţilor Garoafă şi că şi-a recunoscut fapta. Conform unor surse judiciare, Gheorghe Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor că a mers la părinţii fetei pentru ca aceştia să o convingă să nu divorţeze de Bogdan Mitu. Părinţii fetei doreau divorţul, iar între cei trei a izbucnit o ceartă. Deli-Iorga le-a spus poliţiştilor că tatăl Gabrielei Mitu l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar el i-a luat cuţitul din mână şi l-a înjughiat. Ulterior, Deli-Iorga a ucis-o şi pe mama fetei.

×
Subiecte în articol: crima cernavodă