x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întâlnire la Cotroceni pe tema sistemului informatic

Întâlnire la Cotroceni pe tema sistemului informatic

19 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit marţi, cu mai mulţi miniştri la Palatul Cotroceni. Tema discuţiei a fost, potrivit ministrului de Finanţe, legată de introducerea sistemului informatic în legătură cu care există o decizie a CSAT.

La această întâlnire au participat miniştrii Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, Transporturilor, Anca Boagiu, Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, marţi după-amiază, la Parlament, că întâlnirea de la Cotroceni este pe tema introducerii sistemului informatic, fiind o decizie a CSAT în acest sens.

"Întâlnirea de la Cotroceni este pentru introducerea sistemului informatic, pentru că este o decizie a CSAT, iar Ministerul Finanţelor este beneficiarul acestui lucru", a spus Ialomiţianu.

În 3 septembrie, preşedintele Traian Băsescu i-a spus noului ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, la ceremonia de depunere a jurământului, să-şi facă o prioritate din aplicarea deciziei CSAT privind unificarea infrastructurilor de transmisie baze de date până la sfârşitul anului şi deschiderea lor către public.

"Aş vrea să plec tot de la o întâmplare de curând când zeci de mii de oameni au fost trimişi în mod ridicol la ghişee să-şi plătească dările către stat şi să-l atenţionez pe noul ministru al Comunicaţiilor că există o hotărâre CSAT care obligă la unificarea infrastructurilor de transmisie baze de date până la sfârşitul anului. Vă rog să faceţi o prioritate din acest lucru şi să punem în valoare infrastructurile sectoriale care au fost create pe bani foarte mulţi şi sunt prost utilizate, sub capacitatea lor", a spus atunci Băsescu.

În plus, preşedintele a menţionat că "Transporturile au propriul lor sistem de comunicaţii, Electrica are propriul ei sistem de comunicaţii, Educaţia are sistemul de comunicaţii şi accesul populaţiei este minimal la aceste sisteme".

"Deci, vă rog să faceţi o prioritate din unificarea infrastructurilor de transmisie de date şi deschiderea lor către public", a adăugat atunci preşedintele.

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni precede vizita de miercuri a unei misiuni a FMI, care urmează să vină la Bucureşti pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri.

De asemenea, discuţiile vor avea loc pe fondul protestelor de la Ministerul Finanţelor, unde aproximativ 100 de angajaţi au oprit activitatea, marţi, pentru că au informaţii că nu-şi vor primi stimulentele promise, conform declaraţiilor lui Sebastian Oprescu, preşedintele SNFP.

×
Subiecte în articol: observator